Advertisements
|
כולם חושבים שקיורטוש הוא מנה מקצועית שרק הטובים ביותר יכולים להכין ואי אפשר להכין בבית, אז באנו להוכיח שזה לא נכון! קבלו מתכון לקיורטוש חגיגי לכל אירוע שמכינים בקלות ובלי כאב ראש, מכינים מבצק רך ונעים והכי נוח לעבודה שמגלגלים על סוכר מעורבב עם מעט קינמון אהוב או אבקת נוגט מגרה, שמים בתנור ומקבלים שלמות של טעם שמקלפים חתיכה אחרי חתיכה ומתענגים

מתכון באדיבות: רותם אילן גור – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: קיורטוש עם גלידה

מצרכים 

קמח מנופה
אבקת אפייה
שמרים יבשים
חמאה
חלב
ביצים
סוכר
סוכר וניל
מלח
גרידת לימון
מעט שמן
קינמון/אבקת נוגט


אופן הכנה 

  • נערבב חצי קילו קמח מנופה, שקית אבקת אפיה וכף שמרים יבשים.
  • נמיס במיקרוגל 100 גרם חמאה ונוסיף עליה 3/4 כוס חלב לתערובת פושרת, נוסיף לקמח.
  • נתחיל ללוש במיקסר עם וו לישה ומוסיפים 2 ביצים, 1/4 כוס סוכר, שקית סוכר וניל, חצי כפית מלח ומעט גרידת לימון (לא חובה).
  • נשים כ-8 דקות. הבצק צריך לצאת רך ונעים ומעט דביק. נשמן מעט את פני הבצק, נכסה את הקערה ונתפיח כשעה.
  • נכין את הרצועות על משטח מעט מקומח ונלפף (לא צמוד מדי כי אנחנו עוד נהדק את הבצק והוא גם יתפח באפייה) סביב מערוך או גלילי נייר סופג שנעטוף היטב מראש בנייר אפיה (לא לפחד זה לא נשרף בתנור).
  • מושחים את הבצק בשמן ונגלגל חזק שיתהדק על סוכר מעורבב עם מעט קינמון/אבקת נוגט (מי שלא אוהב אפשר לוותר על הקינמון והנוגט).
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות (נהפוך מדי פעם שיקבל צבע יפה מכל הצדדים).
  • נוציא מהתנור, נצנן, נוציא מהגלילים (זה יוצא בקלות) ונמלא במה שאוהבים (אפשר למלא בממרח שוקולד בדפנות, גלידה וניל עוגיות, קצפת, שוקולדים ופירות)
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: מה הכמות שיוצאת מהמתכון?
תשובה: יוצא 8 קיורטושים קטנים. 
שאלה: איזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: המתכון בכוס חד פעמית לשתיה חמה.

עוד מתכונים מבוקשים:

קיורטוש עם גלידה

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements