| | |

רולדה אגוזים לפסח

רולדה לפסח אגוזים שמכינים בלי חמאה ובלי קמח מאגוזים טחונים ועשירים עם מילוי שמימי של קרם וניל מלטף!
עדיין אין דירוגים
עוד לא הכנתם את ה-קינוח בחג הזה? אז קבלו רעיון נהדר לרולדה טעימה וקלה. רולדה לפסח אגוזים שמכינים בלי חמאה ובלי קמח מאגוזים טחונים ועשירים עם מילוי שמימי של קרם וניל מלטף, לקשט בנגיעות שוקולד מגורד או מה שמתחשק ופשוט להתפנק. רולדה טעימה וכשרה לפסח שהילדים ש
יחסלו בשעה, מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: נטשה כרנם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: רולדה לפסח אגוזים בקלי קלות

מצרכים 

5 ביצים מופרדות
4\3 כוס סוכר
2\1 1 כוס אגוזים טחונים דק
1/2 כפית אבקת אפיה
מילוי:
500 מל. שמנת מתוקה
2\1 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
שוקולד מגורד , או לפי טעם


אופן הכנה 

  • נחמם תנור לחום בינוני 180° , נרפד תבנית תנור בנייר אפיה. ונשמן טיפה בחמאה.
  • נקציף את החלמונים עם מחצית מהסוכר עד לקבלת צבע לימוני, ונוסיף אגוזים ואבקת אפיה תוך כדי ערבוב.
  • נקציף חלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה .
  • נערבב את הקצף עם תערובת החלמונים לקבלת תערובת אחידה.
  • נשפוך על נייר האפייה שבתבנית , ניישר ונאפה בתנור מחומם כ- 15 דקות עד שהעוגה מוכנה.
  • ניקח מגבת מטבח או עוד נייר אפייה, ונניח על השולחן ונפזר עליה אבקת סוכר. נהפוך את העוגה על המגבת, נסיר בזהירות את נייר האפייה מהעוגה, נגלגל את העוגה יחד עם המגבת לצורת רולדה ונעביר למקרר לשעה לצינון.
  • נכין קצפת מהשמנת המתוקה ואבקת הסוכר.
  • לפתוח את העוגה, נמלא בקצפת מבפנים ומבחוץ.
  • גיוונים:
  • אפשר לקשט בנוסף לקצפת גם עם פרורי שוקולד, אגוזים ועוד.
  • אפשר להכין קרם המבוסס על שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל או שוקולד על פי הטעם

רולדה אגוזים לפסח

רולדה לפסח אגוזים שמכינים בלי חמאה ובלי קמח מאגוזים טחונים ועשירים עם מילוי שמימי של קרם וניל מלטף!
עדיין אין דירוגים
לדרג

המצרכים

  • 5 מופרדות ביצים
  • 43 כוס סוכר21 1 כוס אגוזים טחונים דק1/2 כפית אבקת אפיה
  • 43 כוס סוכר
  • 21 1 כוס אגוזים טחונים דק
  • 1 כפית אבקת אפיה

למילוי:

  • 500 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • שוקולד מגורד , או לפי טעם

אופן ההכנה

  • נחמם תנור לחום בינוני 180° , נרפד תבנית תנור בנייר אפיה. ונשמן טיפה בחמאה.
  • נקציף את החלמונים עם מחצית מהסוכר עד לקבלת צבע לימוני, ונוסיף אגוזים ואבקת אפיה תוך כדי ערבוב.
  • נקציף חלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
  • נערבב את הקצף עם תערובת החלמונים לקבלת תערובת אחידה.
  • נשפוך על נייר האפייה שבתבנית , ניישר ונאפה בתנור מחומם כ- 15 דקות עד שהעוגה מוכנה.
  • ניקח מגבת מטבח או עוד נייר אפייה, ונניח על השולחן ונפזר עליה אבקת סוכר. נהפוך את העוגה על המגבת, נסיר בזהירות את נייר האפייה מהעוגה, נגלגל את העוגה יחד עם המגבת לצורת רולדה ונעביר למקרר לשעה לצינון.
  • נכין קצפת מהשמנת המתוקה ואבקת הסוכר.
  • לפתוח את העוגה, נמלא בקצפת מבפנים ומבחוץ.

הערות וטיפים

  • גיוונים:
  • אפשר לקשט בנוסף לקצפת גם עם פרורי שוקולד, אגוזים ועוד.
  • אפשר להכין קרם המבוסס על שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל או שוקולד על פי הטעם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות ותשובות

שאלה:  אין חמאה במתכון?
תשובה: כן, בלי חמאה. 
שאלה: אין קמח מצה במתכון ?
תשובה: גם כן אין , יוצא ממש מוצלח.
שאלה: אפשר להמיר את האגוזים בשקדים טחונים ?
תשובה: אני לא חושבת שכדי. עם אגוזי מלך יוצאה טעם ממש אגוזי, עם שקדים היה פחות מורגש.
שאלה: אם אין קקאו איך היא כהה?
תשובה: זה בגלל אגוזים טחונים. 
שאלה: אם אני אשים קמח מצה או קמח תפוחי אדמה במקום אגוזים תקין ?
תשובה:  לא נראה לי שכדי, עדיף לעשות כבר משהו אחר.

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

רולדה לפסח אגוזים


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements