ללא גלוטן | מתכונים לפסח | עוגות | עוגות שיש
העוגה הכי קלה והכי טעימה שמפספסים בגדול אם לא מכינים חג זה. עוגת טורט ספוג שכשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה, מכינים מקמח מצה דק ויוצאת פשוט שלמות. עוגת ספוג במתכון סופר פשוט וקל שכל אחד יכול ואפילו כדאי שיכין, כי עוגה זו הופכת את הפסח לטעים הרבה יותר!
מתכון באדיבות: חגית אלקבץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת טורט לפסח ספוג
מצרכים
ביצים
חצי לימון סחוט
סוכר וניל
אבקת אפייה
שמן
סוכר
קמח מצה דק
אופן הכנה
- נפריד 7 ביצים בטמפרטורת החדר. בקערת החלמונים נשים חצי לימון סחוט, 2 סוכר וניל, 2 שקיות אבקת אפייה, 7 כפות שמן ואז נערבב היטב.
- את החלבונים נקציף לקצף יציב עם 7 כפות סוכר, ננמיך את המיקסר ונוסיף את קערת החלמונים ואז נוסיף 7 כפות קמח מצה דק
- נאפה על-160 מעלות ל-50 דקות
- אין צורך לשמן תבנית, תבנית רגליות, בסיום האפייה להפוך את התבנית
שאלות ותשובות
שאלה: לא לשמן כלל את התבנית?
תשובה: לא.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- רותי טרבלסי : "מתכונים סוף תודה מועדים לשמחה"
עוד מתכונים מבוקשים לפסח:
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך וחלומי
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
אפשר לעשות ממנה עוגת שכבות? אני רוצה להכין אותהליום הולדת בפסח..
האם אפשר להכין אותה בתוך סיר ג'חנון? אם כן, זמן האפיה משתנה?
רשמת בפייסבוק גם להוסיף כוס מים. כאן לא כתוב על זה כלום. מה נכון?
תודה וחג שמח
קארין
היי קארין, המתכון המצורף מעלה הוא זה שפרסמה חגית בפסח 2019, את אותה עוגה פרסמה גם שנה אחרי ובה כמה שינויים קטנים בהם החצי כוס מים, בבקשה גרסת פסח 2020:
7 ביצים בטמפ' החדר חובה, חצי כוס מים מהברז להקציף 7-8 דקות על מהירות גבוהה של המיקסר, להוסיף כוס וחצי סוכר בהדרגה, חצי כוס שמן..הקרם אמור לעלות עד לסוף הקערה, להנמיך מיקסר ולהוסיף: כוס קמח מצה דק, כוס קורנפלור, שקית אבקת אפיה..לתת 2-3 סיבובים במיקסר ולהמשיך עם המרית בעדינות..לצקת לתבנית עם רגליות בקוטר 24/26 ולתנור..חום 160 מעלות שעה ורבע..מיד להפוך על הרגליות..לא משמנים את התבנית. אחרי שמתקררת להעביר סכין בצדדים ולחלץ מהתבנית…לפדר באבקת סוכר..לעטוף בניילון ולמקרר.
סרטון הכנה בקישור כאן (לעבור לדקה 33:00)
בהצלחה וחג שמח!