עוגות גבינהללא גלוטןמתכונים לפסחמתכונים לשבועותעוגות

עוגת גבינה אפויה לפסח

המתכון האולטימטיבי לעוגת גבינה לפסח. עוגת גבינה מושלמת ואוורירית כמו ענן, עם מלית קטיפתית שמשלבת גבינה לבנה וגבינת שמנת, יוצאת עשירה ונימוחה ואוי כמה גבוהה! מכינים עוגה זו בקלות ובמהירות במתכון ברור שהכי כדאי להכין לחג, כי על עוגת גבינה זו לא מוותרים בפסח!

מתכון באדיבות: רותם גור – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה לפסח

מצרכים

ביצים
סוכר
סוכר וניל
פודינג וניל
קורנפלור
גבינה לבנה 5%
שמנת של פעם


אופן הכנה 

  • נפריד 6 ביצים ונשאיר בחוץ לטמפרטורת החדר, נקציף את החלבונים ונוסיף בהדרגה כוס סוכר (חד פעמית לשתיה חמה) ו2 סוכר וניל עד לקצף תפוח ויציב.
  • בקערה נפרדת נקציף חלמונים, נוסיף בהדרגה 1/4 כוס סוכר, 3 כפות גדושות פודינג וניל, 4 כפות גדושות קורנפלור, 750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז וגביע שמנת של פעם (את הגבינה והשמנת נוציא לפני מהמקרר שיהיו בטמפרטורת החדר).
  • נאחד ביחד את שתי הבלילות בתנועות קיפול עדינות.
  • בתחתית התנור נניח תבנית עם מים ואת העוגה נניח בשליש התחתון של התנור בתוכנית רגילה (קו למעלה וקו למטה).
  • נעביר את הבלילה לתבנית 24/26 משומנת ונכניס לתנור שחומם חצי שעה מראש ל 200 מעלות לחצי שעה. אחרי חצי שעה נוריד את המעלות ל160 ולאפות עוד חצי שעה. אחרי שעת אפיה נכבה את התנור ולא לפתוח בשום שלב גם שעה אחרי שכיבינו את התנור

שאלות ותשובות

שאלה: איזה כוס משתמשים?
תשובה: חד פעמית לשתיה חמה. 

שאלה: האפייה בטורבו?
תשובה: לא, רגילה שני קווים מקבילים.

שאלה: מזה שתי קווים מקבילים?
תשובה: הפעולה עצמה בכפתור היא קו למעלה קו למטה… ואת התבנית תשימי בשליש התחתון של התנור.

שאלה: אין לעוגה שום תחתית (כמו עוגיות או בצק פריך?)
תשובה: לא… זה ההשתקפות מהצלחת.

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

עוגת גבינה אפויה לפסח

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker