מאפה שמרים טורקי משגע – מאפה רך וטעים מבצק שמרים אוורירי עם מלית פרג טחינה ואגוזים עשירה. מתכון נדיר שתורגם מטורקית ע”י צוות האתר, בצירוף סרטון הכנה שיבטיח שייצא לכם מתוק וטעים כמו שצריך!
מתכון באדיבות: Hatice Mazi – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מאפה שמרים טורקי משגע

מצרכים 

*מתכון מתאים לשני מגשים גדולים*
קוביית שמרים טריים
3 כוסות חלב חם
1 כוס שמן
2 ביצים (נפריד את החלמון כדי לשימו על הבצק אחר כך)
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח (לנגב)
1 קילו + 2 כוסות קמח
2 כפות חמאה רכה

למלית:
פֶּרֶג
1 כף מלאה טחינה
2/3 כפות סוכר
כוס שמן
כפית אגוזי מלך טחונים
אם כל המרכיבים מעורבבים, הוסיפו נוזל שחור, אם רוצים מתוק יותר מוסיפים סוכר

אופן הכנה 

  • הכניסו את החלב לסיר קטן, הניחו לו להיות חם על הכיריים
  • כשמגלגלים את הבצק שוטפים את היד וממשיכים ללוש את הבצק
  • מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח בסביבה חמימה למשך 45 דקות.
  • מפרידים הבצק המותסס , לצורות בגודל של מנדרינה, אם הוא עדיין דביק, יש לשמן אותו מעט.
  •  מכסים את הבצק , נותנים לו לנוח ל-10 דקות, כשפותחים כל חתיכה לוקחים מעט חמאה ומורחים אותה מעט ומקפלים , מניחים אותה בצד ומכסים שוב. עושים אותו תהליך לכל החתיכות
  • ניקח חלק אחד ונגלגלו עם רולר או מערוך
  • הכניסו כפית סוכר לחלמון הביצה כך שהעוגה תטגן טוב יותר
  • מרחו את החלמון על המגש שהכנתם קודם
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות במדף העליון למשך 20-25 דקות
  • מכסים אותו ונותנים לו לנוח 15 דקות כדי שיהיה רך יותר

סרטון הכנה:

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

מאפה שמרים טורקי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!