|
תכירו – אמצ'ה: מאפה שמרים טורקי משגע, רך וטעים מבצק שמרים במלית מהממת ויצירתית שמורכבת מתערובת פרג עם אגוזי מלך טחונים ונגיעה קלה של טחינה. מגישים ליד כוס תה מרגיע ומתענגים מכל ביס. מתכון מיוחד שתורגם מטורקית ע"י צוות האתר, בצירוף סרטון הכנה שיבטיח שייצא לכם מתוק וטעים כמו שצריך!
מתכון באדיבות: Hatice Mazi – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מאפה שמרים טורקי משגע

מצרכים

הכמות היא לשני מגשים גדולים
לבצק
קוביית שמרים טריים
3 כוסות חלב חם
1 כוס שמן זית ( כוס חד"פ קר)
2 ביצים ( נפריד את החלבון לבצק והחלמון להברשה מעל)
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
קילו ושתי כוסות קמח
2 כפות חמאה רכה
למלית:
2 כפות פרג
1 כף מלאה טחינה
2 3 כפות סוכר
1 כוס שמן ( כוס תה)
כפית אגוזי מלך טחונים
נערבב ונוסיף שמן עד שיהיה מרקם קל למריחה

אופן הכנה

  • נכניס את החלב לסיר קטן ונחמם על הכיריים עד שיהיה חם אבל לא יותר מדי. נוסיף לקערת הלישה ונוסיף את שאר רכיבי הבצק ולשים. מוסיפים שמן עד שיהיה נוח ללישה.
  • מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח בסביבה חמימה למשך 45 דקות.
  • מפרידים את הבצק המותפח לכדורים בגודל מנדרינה.
  • נכסה את הכדורים ונתן להן לנוח 10 דקות, בינתיים מכינים את תערובת הפרג
  • אחרי זאת נפתח כל כדור ( אפשר במערוך) ונמרח מעט חמאה ואז מקפלים שוב למלבן, מניחים אותה בצד ומכסים אותה שוב מיד. יש ליישם את אותו התהליך על כל הכדורים.
  • ניקח עכשיו חתיכה מבצק שקיפלנו, נגלגל עם רולר או מערוך ונפתח אותו
  • נמרח מהתערובת בפנים ונגלגל שוב לנחש
  • נחתוך את הנחש באמצע ונפתל אותו ונקשור את הקצוות שלו. נעשה ככה לכל החתיכות
  • נכניס כפית סוכר לחלמון הביצה ונמרח מעל החתיכות כך שהעוגה תאפה טוב יותר.
  • נאפה כל מגש עוגות בחום של 200 מעלות כ-20- 25 דקות. אופים את המגשים בזה אחר זה.

סרטון הכנה:
סרטון הכנה ארוך בלחיצה כאן 

עוד מתכונים מבוקשים:

מאפה שמרים טורקי


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מה דעתך על אלה?

4 תגובות

    1. היי אילנית, מתנצלים על הבלבול!
      אופים כל מגש בנפרד בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *