קינוח שיזכיר לכם את הילדות ויגרום לכם להתגעגע. פלאן קרם קרמל, קינוח מתוק מיוחד מרוטב משגע וקרמלי במיוחד. מנה נוסטלגית במרכיבים שלכולם כבר יש בבית: חלב, סוכר, ביצים ומים, ויש לכם קינוח שיעשה לכם את היום.
מתכון באדיבות: שושנה ברוך – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: פלאן קרם קרמל
מצרכים
לקרמל (ל-6 כלים אישיים בנפח 150 מ"ל):
כוס (200 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
לקרם:
2 כוסות + 1 כף (500 מ"ל) חלב
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
4 חלמונים
2 ביצים
1 כפית מחית וניל
אופן הכנה
- בהתחלה נחמם את התנור ל – 160 מעלות.
- נכין את הקרמל: בתוך מחבת כבדה נשים את הסוכר והמים, ונבשל על גבי להבה בינונית.
- נערבב מידי פעם עם כף עץ עד שהסוכר ישנה את צבעו לצבע חום ענברי.
- נסיר מיד מהאש ונחלק באופן שווה בין 6 הכוסות. אחרי זאת נצנן מעט.
- נעבור לקרם: בקערה טורפים את החלמונים, הביצים והסוכר. במקביל נחמם את החלב עד לסף רתיחה.
- יוצקים את החלב החם לתערובת הביצים, בזרם דק ותוך כדי טריפה של הביצים.
- נוסיף את מחית הווניל (אם אין מחית וניל משתמשים במקום ב-1/2 מקל וניל שאת זרעיו מוסיפים בזמן בישול החלב, אפשר גם שתי כפיות תמצית וניל במקום).
- נעביר את תערובת החלב לכלי נוח למזיגה וניצוק באופן שווה על גבי הקרמל שהתייצב.
- נניח את הכוסות בתוך תבנית עמוקה וניצוק לתוכה מים רותחים כך שיגיעו עד למחצית מגובה הכוסות.
- נעביר לתנור ונאפה למשך כ-45 דקות , עד שהתערובת מתייצבת. נקרר לטמפרטורת החדר ונעביר למקרר לשעתיים לפחות.
- לפני ההגשה נעביר סכין חדה בשוליים הפנימיים של כל תבנית והופכים על גבי צלחת הגשה. אם חלק מהקרמל נשאר בכוס אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל ולצקת אותו על גבי הקינוח.
אפשרויות לגיוון:
להעשרה וגיוון, אפשר להוסיף לתערובת החלב והביצים אחת מהתוספות הבאות:
- כף מחית פיסטוק
- כפית גרידת לימון + כף מיץ לימון או 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1-2 כפות ריבת חלב
- כוסית קטנה של אספרסו או 1 כפית אבקת קפה נמס
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!