מתכון באדיבות: ענת חן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: קרואסונים במילוי שקדים חמאה ושוקולד
מצרכים
ביצה
שומשום / שקדים קלופים / פתיתי שוקולד ( לפיזור מעל)
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
1 סוכר וניל,
מיץ מחצי לימון.
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כפית מלח
כוס סוכר
כוס שמן
2 סוכר וניל
2 ביצים גודל לארג'
2 כוסות וחצי מים פושרים.
מילוי:
אצבעות שוקולד חלב / ממרח נוטלה / קוביות חמאה או כל דבר שאוהבים.
למילוי קרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
1 כף קורנפלור
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
אופן הכנה
- נלוש הכל לבצק רך ומעט דביק.
- נשמן את צידי הקערה ונתפיח כשעה.
- לאחר שעה נלוש שוב ונתפיח חצי שעה.
- נחלק ל4 כדורים. נרדד כל כדור לחלק לשישה/שמונה משולשים.
- נמלא באצבעות שוקולד חלב/ ממרח נוטלה/ קוביות חמאה או כל דבר שאוהבים.
- נמתוח את הפינה העליונה והתחתונה של המשולש ,ואז נגלגל כמה שיותר גלגולים כדי שתתקבל צורה של קיפולים רבים.
- נתפיח כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
- נמרח מעל הקוראסונים שתפחו ביצה מהולה במעט מים, ונפזר שומשום או שקדים קלופים או פתיתי שוקולד
- נאפה בחום 180 מעלות 10 דקות בלבד.
- נכין בינתיים סירופ סוכר: נרתיח כוס סוכר, כוס מים, 1 סוכר וניל ומיץ מחצי לימון.
- מברישים את הקוראסונים מעל כמה פעמים כשהם יוצאים מהתנור
- אופן הכנת קרם השקדים: נעבד את המרכיבים במעבד מזון, לקרר במקרר כשעה להתיצבות
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה כוס משתמשים במתכון?
תשובה: כוס זכוכית רגילה לקפה.
שאלה: משתמשים בשמרים טריים או יבשים?
תשובה: שמרים יבשים.
שאלה: כמה קוראסונים יצאו לך מקילו קמח ?
תשובה: יוצא כ-22 .
שאלה: איך עושים עם החמאה פשוט שמים חמאה בבצק?
תשובה: מניחים קובית חמאה..ומגלגלים.
שאלה: הבצק אמור להיות קשה ועמיד? או קצת נוזלי?
תשובה: אמור לצאת דביק ורך, אם יוצא לא יציב מקמחים מעט את השיש ואת המערוך ומרדדים הבצק אמור להיפתח בלי בעיה.
תמונות ותגובות מהגולשים
אסיה גילעדוב : "תודה רבה על המתכונים המצויינים"
סימה הרוש: "תודה ושבת שלום"
חווה אבייב: " מתכון מנצח זה בטוח"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!