מתכון באדיבות: נועה אברהמי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שוקולד צ'יפס ענקית
מצרכים
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 ו- 1/4 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתייה
שוקולד צ'יפס (חבילה)
אצבעות קינדר/ טופיפי
שוקולד למריחה נוטלה
אופן הכנה
- נערבב חמאה עם סוכר לבן וחום. נוסיף 2 ביצים ותמצית וניל, ונוסיף קמח וסודה לשתייה. מוסיפים חצי משקית של שוקולד צ'יפס.
- נחלק את התערובת ל-2
- נשים חצי בתבנית ועליה נשים נוטלה כמה שבא לנו, אפשר גם להוסיף אצבעות קינדר.
- נוסיף את מה שנשאר מהתערובת ונוסיף למעלה את מה שנשאר מהשוקולד צ'יפס .
- נכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות.
- לאחר הזהבה קלה, נכבה תנור, ונוסיף למעלה אצבעות קינדר / טופיפי… ואז נחזיר לתנור (כשהתנור כבוי). מייצבים את העוגה עוד כ-15 דקות.
- אפשר להוסיף גלידה
שאלות ותשובות
שאלה: זה רק לערבב את כל המרכיבים, בלי מיקסר? לערבב ולתבנית?
תשובה: כן! מחלקים את התערבות לשתיים. ובין לבין שמים ממרח או שוקולדים שווים.
שאלה: להמיס את החמאה במיקרוגל? או בטמפרטורת החדר שזה לוקח מלא זמן?
תשובה: להמיס במיקרו.
שאלה: את הביצים ללא הפרדה וללא הקצפה?
תשובה: אכן.
שאלה: קמח רשמת רגיל, לא להוסיף אבקת אפייה?
תשובה: ללא אבקת אפייה.
שאלה: באיזה תבנית משומש במתכון?
תשובה: משומש בתבנית עגולה רגילה כזו
תמונות ותגובות מהגולשים
אלונה גובאי חדד : "יצא מדהים"
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!