מתכון לעוגת שוקולד צ’יפס האולטימטיבית! עוגת שוקולד צ’יפס מושחתת וענקית, יוצאת קריספית במיוחד עם מרקם שמיימי, וכשהיא חמה לא תפסיקו ליישר. עוגה שתמיד מחוסלת בפחות משעה, מכינים לערב מתוק יותר ונהנים.

מתכון באדיבות: נועה אברהמי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד צ’יפס ענקית

מצרכים 

200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 ו- 1/4 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתייה
שוקולד צ’יפס (חבילה)
אצבעות קינדר/ טופיפי
שוקולד למריחה נוטלה


אופן הכנה 

  • נערבב חמאה עם סוכר לבן וחום. נוסיף 2 ביצים ותמצית וניל, ונוסיף קמח וסודה לשתייה. מוסיפים חצי משקית של שוקולד צ’יפס.
  • נחלק את התערובת ל-2
  • נשים חצי בתבנית ועליה נשים נוטלה כמה שבא לנו, אפשר גם להוסיף אצבעות קינדר.
  • נוסיף את מה שנשאר מהתערובת ונוסיף למעלה את מה שנשאר מהשוקולד צ’יפס .
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות.
  • לאחר הזהבה קלה, נכבה תנור, ונוסיף למעלה אצבעות קינדר / טופיפי… ואז נחזיר לתנור (כשהתנור כבוי). מייצבים את העוגה עוד כ-15 דקות.
  • אפשר להוסיף גלידה

שאלות ותשובות

שאלה: זה רק לערבב את כל המרכיבים, בלי מיקסר? לערבב ולתבנית?
תשובה: כן! מחלקים את התערבות לשתיים. ובין לבין שמים ממרח או שוקולדים שווים. 

שאלה: להמיס את החמאה במיקרוגל? או בטמפרטורת החדר שזה לוקח מלא זמן?
תשובה: להמיס במיקרו.

שאלה: את הביצים ללא הפרדה וללא הקצפה?
תשובה: אכן.

שאלה:  קמח רשמת רגיל, לא להוסיף אבקת אפייה?
תשובה: ללא אבקת אפייה.

שאלה: באיזה תבנית משומש במתכון?
תשובה: משומש בתבנית עגולה רגילה כזו

תמונות ותגובות מהגולשים

אלונה גובאי חדד : יצא מדהים”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!