עוגת שחיתות הורסת, העוגה קלה קלה והמראה מטריף ומגרה.

מתכון באדיבות:  מרינה כיארנוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שחיתות קלה להכנה

מצרכים 

4 בצים מופרדות
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית סודה לשתיה
3 כפות קקאו
כוס קמח
למילוי
2 שמנת מתוקה
חצי כוס אגוזי פיקאן קצוץ
כוס חד פעמי סוכר
חצי קופסה שמנת מתוקה
לקישוט העוגה
כוס אגוזי פיקאן שלמים
5 כפות קדושות שוקולד נוטלה


אופן הכנה 

לחמם את התנור ל180 מעלות
במיקסר להקציף את החלבון עד שנעשה קצף לבן להוסיף את הכוס סוכר,
להמשיך להקציף עוד 4 דקות
להוסיף את החלמונים שלב אחרי שלב
להוסיף את השמן
להוסיף את הקקאו
כפית הסודה והקמח לערבב ולהוסיף ולהמשיך לערבל עוד כ2 דקות
לצקת את העיסה לתבנית מנייר או תבנית עגולה של 22 ס״מ
לאפות כ20 דקות
לבדוק עם קיסם שיצא יבש
הכנת הקרם
להקציף את השמנת מתוקה
הרכבה
לאחר שהטורטית היתקררה להפוך את הטורט שהתחתית תיהיה מלמעלה להניח על צלחת באותה מידה ואז לשים בעוד צלחת יותר גדולה
לחתוך אותה לחצי למרוח על השכבה הראשונה שוקולד נוטלה לפזר את האגוזים הקצוצים ולשים את כל הקרם ולכסות ולהדק טיפה שהקרם היתיצב בפנים
עם הסכין לישר את הקרם בצדדים
לסדר מעל העוגה את האגוזים
בסיר קטן על אש גבוה לשים את הכוס סוכר ולהמיס את הסוכר שמתחיל לבעבע להוריד אש ולערבב עם כף מעץ שכל הסוכר נמס להוסיף את השמנת מתוקה ובמהירות לערבב.
שהסירופ הכרמל חם ורותח אז לשפוך על האגוזים ולחסות את העוגה שיגרום שיטפטף בצדדים וככה נוצר הצורה המענינת בעוגה הקרם וכרמל משתלבים ביחד ונישפך על הצלחת השניה ולהכניס למקרר
וזה כל הסיפור של עוגת שחיתות שהורסת את הבריאות!!! בתיאבוןןןן תביאו קפה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • ירדנה ג'נאח: "עכשיו הכנתי, שהשם ישמור איזו עוגה מדהימה!"

 
עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת שחיתות


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. שלום
    לא ברור לי במתכון, פורסים את התחתית ל 2?
    ואם כן באיזה שלב מוסיפים את התחתית שפרסנו על העוגה.
    תודה.

    1. היי דנה,
      יש לחתוך את התחתית שאפינו לחצי, למרוח על השכבה הראשונה שוקולד נוטלה, לפזר מעל את האגוזים הקצוצים, לשים את כל הקרם ואז לכסות עם החצי השני של התחתית ולהדק טיפה שהקרם יתייצב בפנים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *