| | | |

עוגת מוס קפה במיוחדת במינה

מכורים לקפה? אוהבים קפה על כל גווניו וצורותיו? עוגת מוס בטעם קפה מטורפת שמעוררת את כל החושים!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
עוגת מוס

מכורים לקפה? עוגת מוס מטורפת שמעוררת את כל החושים!

אם גם אתם מקבוצת ה"מכורים לקפה" היום זה לא הזמן ללכת למכוני גמילה, כי איך אפשר לוותר על עוגת מוס קפה המטריפה חושים הזאת!  לרובנו יש קפה בארון מטבח , הוא הפך להיות "מצרך בסיס" בכל בית, כך שאם בא לכם לנסות מתכון חדש שלא ניסתם זה המתכון בשבילכם!

יש המון סוגים שונים של קפה כך שתוכלו להשים בעוגה איזה סוג קפה שאתם אוהבים לבחירתכם. ונכון…ילדים בדרך כלל לא אוהבים טעם של קפה כך שהעוגה מתאימה לבוגרים אבל "כשתגדלו תבינו" !

 

ספר המתכונים של מרי קוגן

עוגת מוס
צילום: מרי קוגן

למה באמת כדאי לכם: עוגת מוס

  • מכורים לקפה: אם אתם לא יכולים להעביר יום אחד בלי קפה, העוגה הזאת בשבילכם!
  • עוגה לגדולים: כנראה שמבוגרים יותר יאהבו את העוגה מילדים אבל "כשתגדלו תבינו" !  
  • יצירת אומנות: צורת העוגה הייחודית הופכת אותה ליצירת אומנות! 
  • קפה בשלל טעמים: תוכלו להשים בעוגה איזה סוג קפה שאתה אוהבים לבחירתכם!
שורה תחתונה: זה המוס קפה הכי טעים , מרשים , מיוחד במינו ובעיקר מעורר חושים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת מוס

עוגת מוס קפה במיוחדת במינה

מכורים לקפה? אוהבים קפה על כל גווניו וצורותיו? עוגת מוס בטעם קפה מטורפת שמעוררת את כל החושים!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
סוג: עוגות מוס
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית סיליקון עם תבליט של פולי קפה

המצרכים

מצרכים:

  • 200 מ"ל שמנת ( מתוקה)
  • 250 גרם שוקולד (מריר)
  • 50 אחוז מוצקי ( קקאו)
  • כפית קפה (אני שמתי מגורען)
  • כפית סוכר
  • 60 מ"ל מים (רותחים)
  • 500 מ"ל שמנת (מתוקה להקצפה)
  • כפית אבקת מרנג
  • כפית ג'לטין
  • 3 כפות חלב

אופן ההכנה

אופן הנכה:

  • בקערת פלסטיק להמיס 200 מל שמנת מתוקה עם 250 גרם שוקולד מריר 50 אחוז מוצקי קקאו בפולסים של 30-40 שניות עד שהתערובת מבריקה
  • בכוס אחת מערבבים כפית וחצי של קפה איכותי ( אני שמתי מגורען ) עם כפית סוכר ו60 מל של מים רותחים מערבבים היטב ושמים בצד להתקררות
  • בקערת מיקסר מקציפים 500 מל שמנת מתוקה להקצפה עם כפית אבקת מרנג ( בדרך משתמשים בה להקצפת חלבונים אבל מצאתי
  • שהקצף מתקשה ויותר יציב כשמוסיפים אותה- למקרה שתהיתן לא חייב ) מקציפים עד שהקצף יציב מניחים בצד,

הכנת הג'לטין:

  • בכוס נוספת משרים כפית ג'לטין עם 3 כפות חלב כ10 דקות ואז ממיסים כ20 שניות במיקרו ( כמובן תלוי בעוצמת המיקרו) אם נשארו גרגרי ג'לטין שלא נמסו ניתן להעביר את תערובת הגלטין דרך מסננת דקה

טיפים להכנת ג'לטין:

  • לגבי הגלטין חשוב להשרות אותו בנוזלים לפני שממיסים אותו אם עובדים בגרמים אז לדוג על כל גרם ג'לטין את מערבבת איתו 6 מ"ל נוזל , כמובן משרה לפני כ10 דקות או בהתאם לכמות אם זו כמות יותר גדולה , איך יודעים שהשריה נכונה? כשכלל הנוזלים נספחו בג׳לטין ( אם מדובר בג׳לטין גרגרים) ,לאחר מכן מכניסים למיקרו ל-20 שניות לא יותר כי הגלטין יכול להיהרס אלא אם כן מדובר על 14 גרם לפחות אז אין בעיה לתת לו 30 שניות במיקרו. לאחר מכן אתם כן תריחו ריח לא הכי מלבב אבל מנסיון מתרגלים. וזהו מטמיעים אותו ראשית בשוקולד ואז מאחדים הכל עם השמנת המוקצפת

שלב איחוד תערובות:

  • כעת לשלב איחוד התערובות , ראשית נערבב את תערובת הקפה עם השוקולד לערבב עד שהכל נטמע בשוקולד לאחר מכן נוסיף את הגלטין לשוקולד ונערבב , ולאחר מכן נקח את השמנת נשים כמה כפות קצפת בתוך השוקולד ונערבב לאחר מכן נשפוך את כל התערובת השוקולד לתוך קערת הקצפת , בתנועות קיפול נאחד את הכל, נשפוך לתוך התבנית נקפיא לילה

הערות וטיפים

ממולץ לקנות תבנית סילקון עם תבליט של פולי קפה נשלף של - silikomart. 
עוגת מוס
צילום : מרי קוגן

עוגת מוס
צילום: מרי קוגן
יש גם אפשרות לקנות תבנית סיליקון עם תבליט דמוי עץ: 
עוגת מוס
צילום: מרי קוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת מוס

על איזה ג'לטין את ממליצה?
אני משתמשת רק בויליגר קופסא כחולה.

בתחילה שמה במקפיא לאחר מכן מעבירה למקרר או ההפך?
בתחילה שמה במקפיא לאחר מכן מעבירה למקרר.


 
עוגת מוס
צילום: מרי קוגן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 
 

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?