עוגיות תמרים פרווה
עוגיות פרווה טעימות במיוחד ונמסות בפה
עוגיות תמרים כאלו עוד לא טעמתם! לא עוד מתכון מגולגלות משעמם, קבלו עוגיות תמרים שהן מעדן אמיתי שנמסות בפה ואתם נמסים איתם מהטעם. עוגיות תמרים פרווה מוכנות בקלי קלות מבצק מנצח שמשנה את המשחק, תתכוננו להתמכר!
עוגיות שהולכות מושלם עם קפה, או סתם כקינוח, פשוט הטעם המרקם והמתיקות מושלמות כל כך שזה ממכר, ראו הוזהרתם ואת כל המעדן הזה אפשר לאכול גם אחרי כל ארוחה בגלל שהוא פרווה! כן אתם קוראים נכון המעדן הזה הוא פרווה ללא חלב.
מתכון קל ופשוט של כמה צעדים קלילים ויש לכם את הקינוח המושלם, בתיאבון.
מתכון באדיבות: אביבה ג'רופי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
קערה גדולה
תבנית גדולה
המצרכים
לבצק
- 1 קילו קמח
- 2 ביצים
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 2 שקיות וניל
- ½ כוס סוכר
- 2 חפיסות מחמאה (אפשר חמאה אם לא רוצים)
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 4 טיפות מי ורדים (לא יותר)
למילוי
- 1 ממרח שחר פרווה
אופן ההכנה
- ללוש את החומרים לבצק ולמלות במה שרוצים ! בתמונה המילוי הוא תמרים וממרח שחר פרווה.
- להיזהר לא לשים יותר מידי קמח הבצק צריך להיות רך מאוד ורצוי לתת לנוח כחצי שעה במקרר לפני שממלאים אותו.
- אופים 180 מעלות עד שמזהיב , כחצי שעה בערך.
הערות וטיפים
- המילוי הוא אופציונלי, אפשר למלות במה שרוצים לפי הטעם.
- מומלץ לבדוק את התנור כל כמה דקות שלא יאפו יתר על המידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות תמרים
חותכים את העוגיות לפני אפיה או אחרי? חותכים חלקית (לא עד הסוף) לפני אפייה. |
האם מתבקש לחרוץ לפני האפיה? כן לחרוץ לפני האפייה. |
לגבי מי ורדים , מאיפה אפשר להשיג כאלה? כל חנות של תבלינים מוכרת כזה. |
כמה רולדות יוצאות מהבצק? יוצא חמש רולדות. |
כמה מחמאה צריך? של 200 גרם כל אחת? כן. |
האם במתכון אפשר לוותר על מי ורדים? כן אפשר אבל לשים במקום תמצית וניל זה מאוד מוסיף לטעם. |
אפשר עם חמאה במקום מחמאה? לדעתי כן זה אפילו יותר שווה. |
2 סוכר וניל?? וכמה זמן לתת לבצק לנוח ומה אופן ההכנה תודה? כן, חצי שעה מנוחה במקרר ואז לחלק ל5 כדורים לפתוח את הכדור ולמלות במילוי לגלגל. |
מה מוסיף המי ורדים חוץ מהטעם? רק טעם. |
האם הבצק הזה מתאים להכנת אזני המן? כן זה אפשרי. |
חייב מיקסר בשביל הבצק? לא אני לשתי בידיים. |
האם לרדד דק דק וכמה זמן אפיה ועל איזה חום לאפות? כן דק אבל לא יותר מידיי שלא יקרע הבצק,180 מעלות חום ולאפות עד שהם משחימות כחצי שעה בערך. |
בלי מים? התפוזים זה במקום המים. |
מה חושבים על : עוגיות תמרים
- יעל אלמקייס
"את אלופה כל מתכון שלך יוצא מעולה" - מרים וידבסקי
"מתכון פיצוץ"
- כנרת חגאי
״יצירת מופת״ - Hofit Vaitzman
״וואי אני יכולה לחסל מגש בכיף״ - Mnal Ad
״תודה הכנתי ,הן טעימות״
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגיות תמרים פרווה – אביבה ג'רופי
האם הבנתי נכון ,ל1קג קמח 400 גר חמאה?
נכון מאוד אורה.