מתכון באדיבות: אורה ארגוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת טחינה ושוקולד
מצרכים
לבצק:
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
1 יחידה ביצה
1 וחצי כוס קמח
100 גרם מרגרינה
1/2 כפית גרידת תפוז או לימון
למילוי:
2 כפות יין מתוק
4 יחידות ביצים
2 כפות קקאו
1 וחצי כוסות חד פעמי טחינה גולמית
1/4 כוס מים קרים
1 כוס סוכר
אופן הכנה
- להכנת הבצק: נערבב ביחד כוס וחצי קמח, 1 אבקת אפיה, חצי כוס סוכר, ביצה אחת, חצי חבילת מרגרינה שימרית בטעם חמאה, גרידת לימון או תפוז.
- נלוש את התערובת לבצק קטיפתי.
- נרפד תבנית עם הבצק ונאפה למשך שבע דקות בחום 180 מעלות.
#הערה: אם רוצים גם כדורי בצק בתוך העיסה להכפיל כמויות בצק אפשר בלי הכדורים בבצק אז להשאיר כמות רשומה. - להכנת המילוי: נטרוף ביחד את 4 ביצים שלמות, 2 כפות קקאו, אחד וחצי כוסות טחינה גולמית, רבע כוס מים קרים, כוס סוכר, 2 כפות יין מתוק.
- אחר-כך נשים את התערובת שטרפנו על הבצק שהוצאנו מהתנור. לוקחים את הבצק מהמקפיא, מכינים כדורים קטנים ומעליהם שמים מילוי.
- מעבירים לתנור לעשרים וחמש דקות לא יותר.
- מצננים ומגישים, בהצלחה!
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר לדעת כמה שימרית?
תשובה: אין שימרית יש קמח שימרית אפשר מכול קמח
שאלה: אפשר חמאה במקום מרגרינה?
תשובה: כן.
שאלה: אורה אני אשמח לדעת אם כמות הסוכר והקמח של כוס חד פעמי?
תשובה: מידת כוס חד פעמי זה 1 ורבע של כוס רגילה.
שאלה: אולי את תגידי לי עם איזה קמח אפית? ומה פירוש שמרית בטעם חמאה?
תשובה: שימרית זה מותג של קמח. אבל אפשר כל קמח רגיל ללא שמרים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אילנה סעדיה: "אני אפיתי אותה השבת עם מחמאה ויצא טעים מאוד!"
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
לאיזה גודל של תבנית הכמות מתאימה?
היי ריקי,
הכמות מתאימה לתבנית עגולה 24.
בהצלחה 🙂