עוגותעוגות פרגעוגות שמרים

בצק שמרים מושלם לעוגות וגביניות

אין כמו רולדת שמרים הנאפית בתנור. הריחות והמרקם המיוחד של הבצק מזכירים לי באופן אישי את הבית של סבתא אשר תמיד הייתה מפנקת אותנו במאפה הטעים הזה. וכמו שסבתא הייתה מכינה לנו, היום אני מכינה לילדים שלי וכולם נהנים מכל ביס. אני לא אוהבת להתעסק בקיפולי עוגה והקצפת ביצים ולכן המתכון הקל הזה הוא מושלם עבורי. את הרולדה ניתן להכין מהר, כאשר העיכוב היחידי הוא זמן ההמתנה להתפחה. את הרולדה ניתן למלא בכל סוג של מילוי שתרצו, אני באופן אישי מעדיפה פרג או שוקולד. מכיוון שאני עושה כבר בצק אני מעדיפה לעשות כמות גדולה ולהכין ממנו גם גביניות טעימות המתבססות על אותו הבצק. להלן המתכון המשולב.

 

מתכון באדיבות: נאוה מלכה  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בצק שמרים מושלם לעוגות וגביניות

מצרכים 

להכנת הבצק:

1 ק“ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
שקית אבקת אפייה
כוס סוכר
200 גרם חמאה (אני משתמשת במחמאה)
½ 1 – 2 כוסות מים פושרים
חצי כפית מלח
2 ביצים
גרדת לימון
מלית פרג
ביצה

להכנת הסירופ:

כוס מים
כוס סוכר
מיץ מחצי לימון

למילוי הגביניות:

350 גרם גבינת טוב טעם (או כל גבינה למאפים)
250 גרם פרג
רבע כוס חלב (אפשר גם מים)
כוס סוכר
שתי כפות דבש
50 גרם חמאה
גרידת לימון
צימוקים או אגוזים לפי הטעם (לא חובה)

אופן הכנה 

נשים בקערה את הקמח ונערבב עם השמרים, אבקת אפייה, סוכר, ביצים וחמאה. נלוש במשך 10 דקות ואז נתחיל להוסיף את המים בהדרגה. לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים, תלוי כמה הקמח סופח; המטרה לקבל בצק מעט דביק.

לאחר הוספת המים נמשיך ללוש את הבצק ביד וניצור ממנו כדור יפה. לאחר מכן ניתן לו לתפוח כשעה עד שעה וחצי (זכרו שבחורף הבצק תופח לאט) עד להכפלת הנפח. את ההתפחה נבצע כאשר הבצק נמצא בתוך קערה משומנת וגם הכדור עצמו משומן קלות ונכסה בניילון. לאחר ההתפחה נלוש מעט את הבצק על מנת להוציא את האוויר ואז נניח להתפחה למשך 40 דקות נוספות.

את הבצק נחלק ל 5 כדורים שווים. 3 חלקים ישמשו אותנו עבור הרולדה ומהיתר נכין גביניות טעימות. תוכלו להחליט בעצמכם כמה רולדות להכין וכמה גביניות, אם בכלל; כל כדור בצק מספיק לרולדה אחת.

להכנת הרולדה נרדד את כדור הבצק לצורת מלבן ונשים בו את המילוי שבחרנו. אני השתמשתי במלית פרג שקניתי בסופר. נמרח היטב את המילוי על המלבן ונגלגל אותו לרולדה. לאחר מכן נחצה אותו לכל אורכו ונקבל שתי חתיכות בצק מהן נכין צמה. נחזור על התהליך עם הרולדות האחרות, אפשר גם לגוון במילוי. לאחר מכן נניח לחצי שעה על מנת שהבצק יתפח.

בטרם האפייה נמרח ביצה טרופה מהולה במעט מים בעזרת מברשת. נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.

בעודנו ממתינים לסיום האפייה נוכל להכין את סירופ הסוכר. יש לבשל את המים, הסוכר והלימון עד להסמכה ואז לצנן. כאשר העוגות יוצאות מהתנור נבריש עליהן את הסירופ.

להכנת מילוי הגביניות נבשל את כל המצרכים יחדיו למשך 5 דקות ותוך כדי ערבוב.

להכנת הגביניות נשמש בשארית הבצק. נרדד את הבצק לריבוע ונחתוך ממנו ריבועים קטנים. במרכזו של כל ריבוע נשים כף מילוי ומקפלים לצורת מעטפה; על מנת שלא יפתח נמרח מעט ביצה טרופה בפינות בטרם הקיפול. את הגביניות נסדר על תבנית עם נייר אפייה ונניח להן לתפוח במשך 40 דקות. לאחר מכן נמרח ביצה טרופה ונכניס לתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות. יש לאפות כארבעים דקות וכאשר מוכן למרוח את שארית סירופ הסוכר.

שאלות ותשובות

שאלה: איך עושים את המילוי של השוקולד?
תשובה: מורחים ממרח שוקולד.

שאלה: אפשר להקפיא את הגביניות?
תשובה: כן אפשר.

שאלה: כל זה מקילו קמח אחד?
תשובה: בדיוק!

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובה אחת

  1. מקווה שתפרסמו מתכון לחצ’פורי במלית גבינה(לא עם הביצה), בצק דק כמו פילו שמקפלים לצורת מעויין כשבתוכו מלית גבינות מלוחים עם סרטון הסברה, חוץ מזה האפליקציה ממש נהדרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker