Go Back
בצק שמרים מושלם

בצק שמרים מושלם (שבלולי קינמון ועוד!)

את הרולדה ניתן למלא בכל סוג של מילוי שתרצו, אני באופן אישי מעדיפה פרג או שוקולד.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: נאוה מלכה

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה חמאה/מחמאה (200 גרם - אני משתמשת במחמאה)
  • ½ 1 - 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • גרדת לימון
  • מלית פרג (למילוי)
  • ביצה

להכנת הסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ לימון (מחצי לימון)

למילוי הגביניות:

  • גבינת טוב טעם / כל גבינה למאפים (350 גרם )
  • פרג (250 גרם )
  • ¼ כוס חלב (אפשר גם מים)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • גרידת לימון
  • צימוקים / אגוזים (לפי הטעם - לא חובה)

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את הקמח ונערבב עם השמרים, אבקת אפייה, סוכר, ביצים וחמאה.
  • נלוש במשך 10 דקות ואז נתחיל להוסיף את המים בהדרגה.
  • לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים, תלוי כמה הקמח סופח, המטרה לקבל בצק מעט דביק.
  • לאחר הוספת המים נמשיך ללוש את הבצק ביד וניצור ממנו כדור יפה.
  • ניתן לו לתפוח כשעה עד שעה וחצי (זכרו שבחורף הבצק תופח לאט) עד להכפלת הנפח. את ההתפחה נבצע כאשר הבצק נמצא בתוך קערה משומנת וגם הכדור עצמו משומן קלות ונכסה בניילון.
  • לאחר ההתפחה נלוש מעט את הבצק על מנת להוציא את האוויר ואז נניח להתפחה למשך 40 דקות נוספות.
  • את הבצק נחלק ל 5 כדורים שווים. 3 חלקים ישמשו אותנו עבור הרולדה ומהיתר נכין גביניות טעימות.
  • תוכלו להחליט בעצמכם כמה רולדות להכין וכמה גביניות, אם בכלל כל כדור בצק מספיק לרולדה אחת.

להכנת הרולדה:

  • נרדד את כדור הבצק לצורת מלבן ונשים בו את המילוי שבחרנו. אני השתמשתי במלית פרג שקניתי בסופר.
  • נמרח היטב את המילוי על המלבן ונגלגל אותו לרולדה.
  • לאחר מכן נחצה אותו לכל אורכו ונקבל שתי חתיכות בצק מהן נכין צמה.
  • נחזור על התהליך עם הרולדות האחרות, אפשר גם לגוון במילוי.
  • לאחר מכן נניח לחצי שעה על מנת שהבצק יתפח.
  • בטרם האפייה נמרח ביצה טרופה מהולה במעט מים בעזרת מברשת.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.

להכנת הסירופ:

  • יש לבשל את המים, הסוכר והלימון עד להסמכה ואז לצנן.
  • כאשר העוגות יוצאות מהתנור נבריש עליהן את הסירופ.

להכנת מילוי הגביניות:

  • נבשל את כל המצרכים יחדיו למשך 5 דקות ותוך כדי ערבוב.

להכנת הגביניות:

  • נשמש בשארית הבצק. נרדד את הבצק לריבוע ונחתוך ממנו ריבועים קטנים.
  • במרכזו של כל ריבוע נשים כף מילוי ומקפלים לצורת מעטפה.
  • על מנת שלא יפתח נמרח מעט ביצה טרופה בפינות בטרם הקיפול.
  • את הגביניות נסדר על תבנית עם נייר אפייה ונניח להן לתפוח במשך 40 דקות.
  • לאחר מכן נמרח ביצה טרופה ונכניס לתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות.
  • יש לאפות כארבעים דקות וכאשר מוכן למרוח את שארית סירופ הסוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.