נשים בקערה את הקמח ונערבב עם השמרים, אבקת אפייה, סוכר, ביצים וחמאה.
נלוש במשך 10 דקות ואז נתחיל להוסיף את המים בהדרגה.
לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים, תלוי כמה הקמח סופח, המטרה לקבל בצק מעט דביק.
לאחר הוספת המים נמשיך ללוש את הבצק ביד וניצור ממנו כדור יפה.
ניתן לו לתפוח כשעה עד שעה וחצי (זכרו שבחורף הבצק תופח לאט) עד להכפלת הנפח. את ההתפחה נבצע כאשר הבצק נמצא בתוך קערה משומנת וגם הכדור עצמו משומן קלות ונכסה בניילון.
לאחר ההתפחה נלוש מעט את הבצק על מנת להוציא את האוויר ואז נניח להתפחה למשך 40 דקות נוספות.
את הבצק נחלק ל 5 כדורים שווים. 3 חלקים ישמשו אותנו עבור הרולדה ומהיתר נכין גביניות טעימות.
תוכלו להחליט בעצמכם כמה רולדות להכין וכמה גביניות, אם בכלל כל כדור בצק מספיק לרולדה אחת.