מתכוני שוקולדעוגותעוגות שוקולד

עוגת פררו רושה טעימה ומושלמת

עוגת פררו רושה טעימה ומושלמת – 

מתכון עוגה מיוחדת במינה ופשוט מטורפת. הטעם מדהים! ממש כמו של פררו רושה והיא לא דחוסה וגם לא מתוקה מדי, מומלץ בחום להכין ולפנק את כל המשפחה והאורחים. 

מתכון באדיבות: אור יחזקאל  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

  עוגת פררו רושה

מתכון: עוגת פררו רושה טעימה ומושלמת

שלב ראשון  – מכינים עוגת שוקולד רגילה

מכינים עוגת שוקולד רגילה:
4 כוסות קמח טופח
4 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כוסות קקאו
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות מים פושרים

את התערובת מערבבים עם מטרפה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 40 -50 דקות או עד שהעוגה מוכנה (בודקים עם קיסם)

אחר שהעוגה התקררה מפוררים אותה בתוך קערה גדולה וממשיכים לשלב הבא למטה


שלב שני 

לאחר שהעוגה התקררה מפוררים אותה בתוך קערה גדולה ומוסיפים:

1 כוס חלב
10 כפות נוטלה
1 כוס אגוזי לוז טחונים
מטבעות שוקולד שבורים

מערבבים את הכל לעיסה אחת. עוטפים שתי קערות באותו גודל עם ניילון נצמד ושופכים שווה בשווה את התערובות לקערות,
מכניסים למקרר למשך לילה שלם.
לאחר לילה מוציאים את שתי הקערות ומניחים את החצי עיגול הראשון על צלוחית קטנה בשביל שיווי משקל ומורחים מעליה שכבה דקה של נוטלה ומניחים את החצי עיגול השני.
קוצצים אגוזי לוז ומהדקים אותם על העוגה כולה.

לאחר מכן מכינים גנאש נוטלה:
1 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס נוטלה
מחממים את השמנת המתוקה ושופכים על השוקולד והנוטלה ומערבבים עד שנוצר קרם שופכים על העוגה ומכניסים למקרר למשך שעה-שעתיים עד שמייצב.

שאלות ותשובות

שאלה: איך חותכים כזה דבר?
תשובה: חותכים את העוגה מלמעלה עד החיבור של העוגה השנייה, וכשהחצי הראשון מסתיים חותכים מהחצי השני. כמו עוגת קומות.

שאלה: לא הבנתי את הקטע עם הנילון הנצמד..
תשובה: ניילון נצמד את חוצכת שתי חתיכות מחברת אותן שידבקו אחת לשניה בצד ואז מכסה את פנים הקערה כדי שיהיה קל להוציא את העוגה מהקערה.

שאלה: באמת שבעוגה יש 2 כוסות שמן ו-4 כוסות מים?
תשובה: כן תערובת העוגה נורא נוזלית בגלל זה זמן האפייה הוא ארוך, אבל היא יוצאת טעימה מאוד!

שאלה: אם רוצים להכין גרסה טבעונית של העוגה, איזה תחליפים להשתמש?
תשובה: את העוגה אפשר להכין טבעונית עם חלב שקדים או קוקוס ובמקום ביצים לשים מחית תפוחים את הקרם נוטלה אפשר להחליף בממרח אגוזים/נוגט פרווה שאפילו יותר טעם.. על מטבעות השוקולד אם אין מריר פרווה תוכלו לוותר ואת הגנאש תכינו משמנת צמחית.

שאלה: אפשר לראות את הקערה שהשתמשת בה?
תשובה: זו הקערה שהשתמשתי בה פשוטה.. גודל בינוני. תמונה פה

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת פררו רושה
אור יחזקאל: “למי ששאלה העוגה נראץ כך שחותכים אותה: קודם חותכים את החצי העליון ואז את התחתון”

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker