מתכון באדיבות: הילה ליברטי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: פחזניות קלות להכנה
מצרכים
חצי שטוחה כפית מלח
4 יחידה ביצים
100 גר מחמאה
חצי כוס שמן חד פעמי קר
אחד וחצי כוס קמח תופח
כוס וחצי כוס מים
2 כפות סוכר (שטוחות)
אופן הכנה
להרתיח המים השמן הסוכר המלח המחמאה,ועם הרתיחה להוסיף את הקמח לתת עירבוב עם כף עץ . ולהסיר מהאש. להמשיך ערבב עם היד כ דקה שתיים. להפעיל מיקסר עם וו גיטרה לערבב את הבצק על מהירות נמוכה ..כ 2 דק שיצאו מהבצק האדים..
להוסיף ביצה לתת למיקסר לערבב אותה וכשהביצה נטמעת בעיסה להוסיף את השניה ..וכך את השלישית .והרביעית..
להכניס לשקית זילוף עם פיית כוכב ולזלף פחזניות או אקלרים כ 10 סמ אורך..
לחמם תנור 180-190 מע להכניס התבנית ולאפות עד שהן תופחות ומזהיבות…עם סיום האפיה.
לפתוח מעין פתח צר בתנור עם כף עץ .
להשאיר עוד 5-7 דק לערך ואז אפשר לכבות תנור להוציא ולקרר..
למלא בקצפת צמחית/מתוקה . או עם פודינג וניל…ולהתפנק;).
לפדר מעל באבקת סוכר זה גם אפשרי..
שאלות ותשובות
שאלה: מה גודל הביצים?
תשובה: את צריכה לראות לפי הבצק. זה הקובע. זה בין 3-4 יחידות גודל ביצה L.
שאלה: אז את מציעה להשתמש ב3 ביצים ?
תשובה: תראי לפי התגבשות הבצק. אחרי 3 ביצים תקחי חתיכה מהבצק בין 2 אצבעות אם יש לך מעין סיב/חוט שלא נקרע סימן שזה טוב. אם לא תוסיפי חצי ביצה ותבדקי שוב.
תשובה: כוס מדידה. גודלו כ 2 כוסות חד פעמי חם.
שאלה: מושלם! אם מכינים חלבי, הקרם הוא שמנת, אינסטנט וכוס חלב ?
תשובה: כן.
שאלה: הקצפת רק פודינג שמנת מתוקה? ללא חלב? תודה
תשובה: שמנת צמחית אינסטנט פודינג וניל . להוסיף כף סוכר. להקציף לקצף יציב.
שאלה: איזה צנטר השתמשת?
תשובה: צנטר ראש גדול פרח, וראש גדול שיניים. כמו בתמונה פה
שאלה: אם אני מכינה כמות מסוימת ולא משתמשת בכולם אפשר להקפיא את השאר ושרוצים להשתמש להפשיר ואז לשים קצפת?
תשובה: ככה הייתי עושה … אני אישית לא מקפיאה.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!