קינוחים

פחזניות קלות ואווריריות

פחזניות קלות ואווריריות –
פחזניות רכות ונימוחות שנמסות בפה בכל ביס. מתכון ברור ומפורט עם מלא טיפים שיבטיח שיוצא לכם אחלה פחזניות שירשימו כל אורח ובן משפחה. רוצו להכין!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

פחזניות מלי מאירוב

מתכון: פחזניות קלות ואווריריות

מצרכים ואופן הכנה 

בסיר קטן נשים חצי כוס מים וחצי כוס חלב ..כף סוכר וחצי כפית מלח ו 100 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות..נבשל עד סף רתיחה והחמאה נמסה ..נוסיף בבת אחת כוס קמח לבן..ועם כף עץ נערבב עד שנהיה גוש בצק נוריד מהאש.. נכניס למיקסר עם וו גיטרה ונערבל 4 דקות ..מהירות 3.. אתם תראו אדים יוצאים תמשיכו לערבל עד שאין אדים כדי לא לקבל חביתה .. עכשיו תקחו 3 ביצים לארג’ תטרפו עם מזלג בקערה ..ותכניסו למיקסר כל פעם טיפה מהביצה אתם תראו את הבצק מתפרק תמשיכו לערבל עד שתראו שהבצק נהיה משחה ואז שוב ביצה להכניס.. ככה בארבע פעמים להכניס את הביצים.. אתם תראו כמו חוטים על דפנות המיקסר תעצרו..תקחו חתיכת בצק עם האגודל והאצבע ותפתחו לאט לאט אם פתחתם ונמתח לכם.. הבצק מוכן.. אם פתחתם ונקרע.. תקחו עוד ביצה ותטרפו בקערה ושימו קצת ממנה ותמשיכו לערבל ואז תעשו את הבדיקה שוב.. לרוב יוצא 3 ביצים ועוד טיפונת.. תחממו תנור ל 180אפיה רגילה ללא טורבו לפחות חצי שעה לפניי.. תעבירו את התערובת לשקית זילוף עם צנתר ..תכינו 22 פחזניות אחת ליד השניה..תכניסו לתנור לעשרים דקות או 25..לא פותחים תנור בשום אופן מהרגע שהכנסתם את התבנית..תקשיבו לי לקח 25 דקות ..כי צריך שיזהיבו ..ברגע שהזהיבו אתם פותחים טיפה את התנור ומכניסים בין הדלת לתנור כף עץ כדי שיהיה חריץ קטן שממנו ישתחררו האדים של הפחזניות ל 5 דקות נוספות….הזילוף לא תמיד נשמר לו הצורה אבל החשוב שיתנפחו הפחזניות..לאחר ה 5 דקות הנוספות תכבו את התנור מודה כיביתי אחרי עשר מהפחד ..אבל התנור שלי לא חזק.. להוציא לקרור.. אם הפחזניות התיצבו הם לא יצנחו גם אם הוצאתם ישר מהתנור.. עכשיו להקציף במיקסר ..250 מל שמנת מתוקה ..3 כפות אינסטנט וניל.. רבע כוס חלב .. 3 כפות אבקת סוכר..לפתוח פחזניה ולמלא או לעשות חור למטה ולזלף ..ולפזר אבקת סוכר.. המתכון בכוס מדידה 240 מל.. לפרווה לשים מים ומחמאה בתערובת.. ובקצפת שמנת צמחית ורבע כוס חלב סויה .. או להקציף רק שמנת מתוקה צמחית עם 4 כפות אבקת סוכר או 2 כפות סוכר רגיל


שאלות ותשובות

שאלה: ספל כוס זכוכית חד פעמי חם?
תשובה: כוס מדידה.. אם אין לך אז כוס חד פעמי חם

שאלה: אחר כ20 דקות אפיה נראו מצויין. ואז פתחתי את דלת התנור והן ירדו.
תשובה: תוודאי ששמת כמות ביצים נכונה, ויכול להיות שהתנור חלש, תאפי על יותר מ 20 דקות פעם הבאה.

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker