מתכון רולדת בצק שמרים משגעת עם מלית פרג עשירה ומפנקת. בצק משגע שפשוט חייבים לנסות!
מתכון באדיבות: מרי שרעבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שמרים פרג
מצרכים
כוס חד פעמי שתיה קרה
8 כוסות קמח
כוס סוכר
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
3 ביצים
גרידת לימון מלימון שלם
1 כפית תמצית וניל
כוס חלב אחת
1 כפית מלח
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
מילוי פרג:
מרתיחה בגז 1 כוס חלב 3/4 כוס סוכר ומוסיפה 200 גרם פרג טרי
לאחר בישול של 3 דקות
מכבה את הגז ומוסיפה 25 גרם חמאה מערבבת עד להמסת החמאה.
מניחה להצתנן ומוסיפה לבלילה קליפת לימון מגורדת מלימון שלם.
מוסיפה עוד חצי כוס שקדים טחונים או פתי בר מרוסק חצי כוס
מערבבת הייטב ומכניסה למקרר עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
אופציה של עוד מילויים
ממרח ריבת חלב וקוקוס/נוטלה/ריבת תותים וקוקוס/קינמון סוכר חום חמאה ואגוזים/חלוה.
אופן הכנה
במיקסר עם וו גיטרה.
לשים בקערת המיקסר את הקמח השמרים והסוכר ולערבב בעזרת כף ..
להוסיף את הביצים התמצית וניל הגרידת לימון והחלב.
ולהפעיל את המיקסר למהירות בינונית למשך דקה..
לעצור את המיקסר.
להוסיף את המלח והחמאה ולהפעיל את המיקסר לעוד 8 דקות.
לישה..
לעטוף את קערת המיקסר בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה שלם..
כעבור לילה שלם במקרר להוציא את הבצק לנוח בחוץ עוד 30 דקות..
לחלק את הבצק ל-4 כדורים שוים..
לרדד כל כדור על משטח מקומח עובי של 1 ס"מ..
למרוח מילוי העונה לטעמכם , ולגלגל לצורת נקניק..
לעשות צורת בורג/שושנים/צמה.
ולהניח בתבנית אינגליש קייק משומנת מעט..
להניח במנוחה עוד 20 דקות לפני הכנסתם לתנור..
כעבור 20 דקות נכניס,לתנור במצב אפיה לחום של 170 מעלות במשך 40 -45 דקות..
להכין סירופ מראש (לפני כניסתם לתנור).
1 כוס מים.
1 כוס סוכר.
חצי לימון סחוט לבשל על הגז במשך 4 דקות מאז הרתיחה..
שהעוגות מוכנות להוציא מהתנור ולהבריש סירופ..
שאלות ותשובות
שאלה: הילדים לא אוהבים פרג אוהבים שוקולד, איזה שוקולד צריך?
תשובה: ילדים תמיד אוהבים שוקולד נוטלה.
שאלה: .אם אני רוצה רק 2 עוגות…מורידה מהכמות ל4 כוסות קמח? ומה הלאה? תודה
תשובה: אכן כן.
שאלה: כמה זה במשקל 8 כוסות קמח בכוס חד פעמי?
תשובה: 750 גרם זה במשקל.
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה

משהיא שאלה אותך כמה זה 8 כוסות חד פעמי רשמת 750 גרם -זה לא הגיוני כי 750:8מתחלק במספר לא הגיוני מבחינת נפח כוס
כוס חד פעמי לשתייה קרה קמח שווה לכ-100 גרם. אז סביב 800 בערך. בהצלחה!
לרדד לעובי לס"מ?
אז איך מקבלים את הקיפולים העדינים שנראים בתצלום?
היי אילנית,
אנחנו ממליצים לעבוד לפי הוראות המתכון ולראות את התוצאה הסופית 🙂
בהצלחה!
כתוב 240 מ"ל חלב כוס חד פעמי. אבל כוס חד פעמי זה 180-200 מ"ל. אז מה נכון?
כוס חד פעמית לשתייה קרה של חלב, תוקן תודה.
אפשר תמונות הממחישות את הצורות – בורג שושנה וצמה. תודה
יצא מעולה! העוגה הייתה עדיין עסיסית גם למחרת. מכניסה למאגר הקולינרי המשפחתי כנכס צאן ברזל. פעם הבאה אכפיל כמויות מילוי פרג- טעים להפליא.
איך אוכל להפוך את המתכון לפרווה בבקשה.
היי שרית, אפשר מחמאה ומים. בבקשה שני מתכונים נוספים לעוגות פרג פרווה שבטח תאהבי – כאן וכאן