עוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר קרמל –
מתכון עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה, עוגה מרהיבה ביופיה וגם טעימה ובעלת מרקם עשיר ומיוחד.
בדרך כלל נחמד לאפות ללא תחתית, אבל הפעם התחשק להכין עם תחתית מיוחדת שמוסיפה הרבה טעם לכל ביס מהעוגה הגבוהה והמרשימה הזו.
אם תלכו בדיוק לפי המתכון ובלי קיצורי דרך גם באפייה, ההצלחה מובטחת. רוצו להכין!
מתכון באדיבות: מאיה בוטראשווילי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה אפויה
מצרכים
לתחתית:
שרוול ביסקוויטים פתי בר בטעם קרמל
80 גרם חמאה מומסת
למילוי הגבינה:
6 ביצים להפריד
2 שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
2 כפות גדושות קורנפלור
250 גרם גבינת שמנת 25% של גד
2 כפות פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
1/4 כוס חלב
אופן הכנה
נטן את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה המומסת
לשטח בתבנית.
את הקצף נוסיף בהדרגה ונקפל אל תוך בלילת החלמונים בעדינות
לשמן תבנית ולהעביר את הבלילה
לאפות בטורבו על 140 מעלות במשך 45 דקות או עד שהיא מתייצבת
נקציף ביחד את המצרכים ונמרח על העוגה כשהיא מוכנה.
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה תבנית אפית את עוגה הגבינה?
תשובה: תבנית 26 עגולה.
שאלה: רציתי לדעת אם אופים את שכבת הביסקוויטים בנפרד?
תשובה: הוספתי מעל את הבלילה ורק אז הכנסתי לתנור
שאלה:עוגה מהממת, אבל חייבים לאפות בטורבו? פוחדת שתשרף לי…
תשובה: חייב טורבו על חום נמוך, אפשר אפילו 110 מעלות ובטח לא נשרפת.
שאלה: את מוסיפה משהו מסביב לתבנית כדי שתצא ככה גבוה ומרשימה?
תשובה: לא. אני פשוט לפעמים אופה ברינג גבוהה ולא בתבנית, וככה יוצא אפילו עוד יותר גבוה.
שאלה: אפשר לראות את התבנית?
תשובה: לחצו פה לתמונה של התבנית
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
שלום וברכה
לא כתוב כמה זמן אפיה …
רק כתוב לאפות כשתי ?? שעות ??
אודה לתיקון ולתשובה
היי הילה,
תודה רבה על ההערה שלך.
יש לאפות את העוגה במשך 45 דקות או עד שהיא מתייצבת לגמרי. לתת לה להתקרר בתנור כשעה.
בהצלחה 🙂