בצק ממולא בשר אפוי –
מתכון שונה ומיוחד במינו שווה כל דקת השקעה. שבלולי בשר טחון בבצק אפוי, גם מרשים וגם טעים.
לנוחיותכם, כדי לוודא שיצא לכם תוצאה מושלמת, מצורפת גם סרטון קצר להכנת צורת השבלול. מומלץ מאוד להכין!
מתכון באדיבות: עביר אבו עיד – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: בצק ממולא בשר אפוי
מצרכים
קילו קמח
כוס שמן
כף מלח
מים לפי הצורך (עד שתי כוסות פחות או יותר)
מילוי לבצק:
בשר עגל טחון
בצל
ותבלינים לפי הטעם (כגון פרוזיליה, כמון, מרק עוף, פלפל, מלח, בהרט, צנוברים..)
אופן הכנה
שלב ראשון נטגן את המילוי
ואז נכין את הבצק:
ללוש את כל החומרים ביחד
ליצור כדורים קטנים ולשים למנוחה בתוך השמן (כמו למופלטה) כחצי שעה (אם מרגישים שצריך יותר אז אפשר)
לפתוח את הבצק ולקפל את הבשר פנימה כמו בסרטון.
אפשר לצפות בביצה ואפשר להוסיף שומשום לפני האפייה.
לאפות 10 דקות ב-260 מעלות
סרטון הכנה לצורה:
שאלות ותשובות
שאלה: המתכון הוא בלי שמרים?
תשובה: כן זה בצק בלי שמרים
שאלה: כמה מים בערך את שמה ?
תשובה: יצא לי כ 2 כוסות מים
שאלה: אפשרי להכין עם מילוי פרגיות נכון?
תשובה: במילוי תמיד אפשר לשחק, מה שמתחשק.
שאלה: איפה השמן בבצק?
תשובה: בבצק כוס וגם מניחים את כדורי הבצק בשמן ופותחים אותם עם שמן.
שאלה: איזה תבלינים את ממליצה?
תשובה: אין תבלין ספיציפי. יש לי תבלינים בלי סוף כל אחד והטעם שלו, מה שאת אוהבת את יכולה לשים.
שאלה: מורחים ביצה לפני אפיה?
תשובה: ביצה ושומשום
שאלה: יש מצב להסבר קל איך את עושה את המילוי של התרד?
תשובה: לימון מלח בצל ושמן זית. כמו בתמונה פה
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה