כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי – כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם! הנוסחה של גילה עדי לכרובית אפויה טעימה וכן כן, לא מטוגנת. שילוב קטלני של סויה צ’ילי שום שמן פפריקה מתוקה חריפה שעושה ארוחת צהריים מושלמת.

מתכון באדיבות: גילה עדי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

מתכון: כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי

מצרכים ואופן הכנה 

קרדם כל שמים את הכרובית במים וחומץ למשך חצי שעה
ואז נרתיח את הכרובית במי מלח ל2 דקות
נסנן מהמים ונכין את תערובת הרטבים והתבלינים:

שתי כפות רוטב סויה
שתי כפות צ’ילי
פפריקה אדומה חריפה ומתוקה
שום
שמן זית

נמרח טוב טוב את התערובת על הכרובית
נניח במקרר לספיגת טעמים
לכסות ולאפות כשעה 
מוציאים את הכיסוי ועכשיו נמרח שוב: 
סויה
סילאן
לימון
מלח
שום

כשלב אחרון נפזר סומסום ונאפה למשך עוד 15 דקות


שאלות ותשובות

שאלה: טמפ’ וזמן אפייה בבקשה
תשובה: שעה מכוסה 200 מעלות עוד 10 דקות לא מכוסה

שאלה:  מה מרחת על הכרובית לפני הכניסה לתנור? 
תשובה: סויה צ’ילי שום שמן פפריקה מתוקה חריפה

שאלה: לכסות בתנור עם נייר אפיה ונייר כסף??
תשובה: כן שעה אחר כך להוציא כיסוי ולאפות עוד כמה דקות

 

עוד מתכונים מבוקשים:

כרובית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!