ארוחות צהריים | מתכונים צמחוניים | סלטים | צמחוני | תוספות
כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי
כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
כרובית בתנור עם רוטב צ'ילי – ארוחת צהריים מושלמת בכלום מאמץ!
יש כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
הנוסחה של גילה עדי לכרובית אפויה, טעימה וכן כן, לא מטוגנת.
המצרכים
קודם אפיה:
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות צ'ילי
- ½ כפית פפריקה אדומה חריפה
- ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 2 שיני שום
- 1 כף שמן זית
אחר אפיה:
- 1 כף סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מיץ לימון
- מלח (לפי טעם)
- שום (לפי טעם)
אופן ההכנה
- נשרה את הכרובית במים וחומץ למשך חצי שעה.
- נרתיח את הכרובית במי מלח ל - 2 דקות.
- נסנן מהמים ונכין את תערובת הרטבים והתבלינים.
- נמרח טוב טוב את התערובת על הכרובית.
- נניח במקרר לספיגת טעמים.
- נכסה ונאפה כשעה על 200 מעלות.
- נוציא את הכיסוי ונמרח שוב:
- בסויה, סילאן, מיץ לימון, מלח לפי טעם ושום.
- שלב אחרון נפזר סומסום ונאפה למשך 15 דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: כרובית אפויה
נראה מעולה, הכרובית שלמה? כן הכרובית שלמה פשוט אחרי ההרתחה של 2 דקות לנסות טיפה לפתוח כדי להכניס את התיבול. |
החומץ משאיר טעם לכרובית אחרי ההרתחה? החומץ רק להשרות כדי לנקות מתולעים אם יש. את הכרובית מרתיחים עם מים ומלח 2 דקות. |
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: גילה עדי
שלום, מה אפשר לשים במקום שמנת? רוצה פרווה. תודה
היי איריס,
אין במתכון הזה שמנת, אולי התכוונת למתכון אחר?
בכל מקרה, אם השאלה הייתה לגבי שמנת מתוקה אז תמיד אפשר להחליף לשמנת צמחית. שמנת חמוצה אפשר להחליף לחלב צמחי עם רבע כפית גרידת לימון.
בהצלחה!
לא משהו. מתובל אבל טעם הכרובית נעלם בין התבלינים.
היי אסי,
מבינים לגמרי מה אתה אומר! אפשר לתקן בקלות בפעם הבאה ולהוריד בחצי את הכמויות של התיבול.
בהצלחה 🙂
היי, אני רוצה לספר. אינני נוהגת לכתוב אבל הפעם הייתי חייבת. הכנתי את הכרובית ויצאה מהתנור מדהימה. המשפחה עפה על זה גבוה גבוה מעל העננים משייטים ונוחתים עם שפע מחמאות. תודה תודה בשם כל אלה שנהנו וימשיכו להנות שוב ושוב.
היי ריקי,
איזה כיף, ממש שמחים לדעת שנהניתם כולכם מהמתכון 🙂
תודה ששיתפת אותנו בחוויה שלך, ואת מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
המתכונים שלך מעולים!!
הכוונה לתבלין צ'ילי או רוטב צילי? תודה!
היי ללי,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
הכוונה לרוטב צ'ילי מתוק.
בהצלחה!
כתוב 2 כפות צ'ילי.
הכוונה לצ'ילי חריף או לרטוב צ'ילי מתוק?
היי דפנה!
הכוונה לצ'ילי מתוק, אבל עכשיו כשאת שואלת, את יכולה לבחור מה את מעדיפה באופן אישי.
יש גם מתוק-חריף, אם איננו טועים.
בהצלחה 🙂
באיזה מידת חום מחממים את תנור למשך שעה ו- 15 דקות?
היי אפרת!
מחממים ל-180 מעלות.
כדי לקצר קצת את זמן האפייה, אנחנו ממליצים לאפות על 200 מעלות למשך כ-50 דקות.
בהצלחה 🙂
נכסה ונאפה כשעה בתנור על כמה מעלות ? ובשלב אחרון 15 דקות שוב על כמה מעלות בתנור? תודה
היי!
תודה על ההערה ומתנצלים על הבלבול – האפייה היא על 200 מעלות.
בהצלחה 🙂
אפייה על כמה מעלות?
האם אפשר לפרק את הכרונית לפני אפייה?
היי איילת!
אנחנו ממליצים לאפות על 200 מעלות, ובהחלט יש לפרק את הכרובית לפרחים קטנים.
בהצלחה 🙂
היי
אפשר כרובית קפואה מהשקיות ?
פחות ממליצה להכין מכרובית קפואה כי בהפשרה היא נהיית מושי. בהצלחה!
אפשר לקבל כמויות מדויקות של הכרובית והתבלינים?
היי שולמית, המתכון עודכן עם כמויות מדויקות מוזמנת לבדוק שוב, בתיאבון!