| | | |

כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי

 כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
בהשראת: גילה עדי
ציון 4.32 על ידי 188 דירוגים
כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי

כרובית בתנור עם רוטב צ'ילי – ארוחת צהריים מושלמת בכלום מאמץ!

יש כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם!

הנוסחה של גילה עדי לכרובית אפויה, טעימה וכן כן, לא מטוגנת.

 

כרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי
צילום: גילה עדי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי

כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי

 כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
ציון 4.32 על ידי 188 דירוגים
לדרג
באדיבות: גילה עדי

המצרכים

קודם אפיה:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות צ'ילי
  • ½ כפית פפריקה אדומה חריפה
  • ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית

אחר אפיה:

  • 1 כף סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח (לפי טעם)
  • שום (לפי טעם)

אופן ההכנה

  • נשרה את הכרובית במים וחומץ למשך חצי שעה.
  • נרתיח את הכרובית במי מלח ל - 2 דקות.
  • נסנן מהמים ונכין את תערובת הרטבים והתבלינים.
  • נמרח טוב טוב את התערובת על הכרובית.
  • נניח במקרר לספיגת טעמים.
  • נכסה ונאפה כשעה על 200 מעלות.
  • נוציא את הכיסוי ונמרח שוב:
  • בסויה, סילאן, מיץ לימון, מלח לפי טעם ושום.
  • שלב אחרון נפזר סומסום ונאפה למשך 15 דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: כרובית אפויה

נראה מעולה, הכרובית שלמה?
כן הכרובית שלמה פשוט אחרי ההרתחה של 2 דקות לנסות טיפה לפתוח כדי להכניס את התיבול.
החומץ משאיר טעם לכרובית אחרי ההרתחה?
החומץ רק להשרות כדי לנקות מתולעים אם יש. את הכרובית מרתיחים עם מים ומלח 2 דקות.
כרובית אפויה עם רוטב צ'ילי
צילום: גילה עדי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
כרובית בתנור אפויה עם רוטב

 

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: גילה עדי

 

Similar Posts

20 Comments

    1. היי איריס,
      אין במתכון הזה שמנת, אולי התכוונת למתכון אחר?
      בכל מקרה, אם השאלה הייתה לגבי שמנת מתוקה אז תמיד אפשר להחליף לשמנת צמחית. שמנת חמוצה אפשר להחליף לחלב צמחי עם רבע כפית גרידת לימון.
      בהצלחה!

    1. היי אסי,
      מבינים לגמרי מה אתה אומר! אפשר לתקן בקלות בפעם הבאה ולהוריד בחצי את הכמויות של התיבול.
      בהצלחה 🙂

  1. 5 stars
    היי, אני רוצה לספר. אינני נוהגת לכתוב אבל הפעם הייתי חייבת. הכנתי את הכרובית ויצאה מהתנור מדהימה. המשפחה עפה על זה גבוה גבוה מעל העננים משייטים ונוחתים עם שפע מחמאות. תודה תודה בשם כל אלה שנהנו וימשיכו להנות שוב ושוב.

    1. היי דפנה!
      הכוונה לצ'ילי מתוק, אבל עכשיו כשאת שואלת, את יכולה לבחור מה את מעדיפה באופן אישי.
      יש גם מתוק-חריף, אם איננו טועים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אפרת!
      מחממים ל-180 מעלות.
      כדי לקצר קצת את זמן האפייה, אנחנו ממליצים לאפות על 200 מעלות למשך כ-50 דקות.
      בהצלחה 🙂

  2. נכסה ונאפה כשעה בתנור על כמה מעלות ? ובשלב אחרון 15 דקות שוב על כמה מעלות בתנור? תודה

    1. היי!
      תודה על ההערה ומתנצלים על הבלבול – האפייה היא על 200 מעלות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי איילת!
      אנחנו ממליצים לאפות על 200 מעלות, ובהחלט יש לפרק את הכרובית לפרחים קטנים.
      בהצלחה 🙂

4.32 from 188 votes (186 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements