טורט לימון – חמוץ מתוק טעים ומפנק!
טורטה בסטלינה לימונית
למה להילחץ, מתכון צ'יק צ'אק ושיגעתם את כל האורחים בשבת. בהצלחה 🙂
תודה ענקית ל גזאלה אסתי על המתכון
מצרכים – עוגת לימון
6ביצים xl או 7 ביצים
1כוס סוכר
1כוס קרונפלור
1כוס קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
לימון שלם מגורד
מיץ מילמון שלם
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
אופן הכנה – עוגת לימון
לחמם תנור ל 160 מעלות טורבו
- לשבור את הביצים בתוך הקערה של המיקסר ולזה להוסיף את חצי הכוס של המים עם מיץ הלימון
- להקציף הכל על מהירות גבוה ואת הסוכר להוסיף בהדרגה
- אחר כך להכניס גם את סוכר הוניל
- כל הזמן להמשיך להקציף על מהירות גבוה .עד שהקצף עולה כלפי מעלה
- להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך להקציף
- בקערה נפרדת – את הקמח ואת הקרונפלור ואבקת האפיה וגרדת הלימון מערבבים ביחד (אני מסננת במסננת – לא חובה)
- להוריד מהירות הכי נמוכה של המיקסר ולהתחיל לשפוך בהדרגה את היבשים
- תנור שחיממנו על 160 מעלות (לא משמנים את התבנית כי כשהעוגה יוצאת צריך להפוך אותה )
- אופים בערך כשעה בסך הכל.
- אך אחרי חצי שעה להוריד את החום ל130
- ולתת לה זמן עד שנועצים קיסם ורואים שהוא יוצא יבש להוציא מהתנור ולהפוך את העוגה
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
ש: לא ברור לי ההקצפה צריכה להיות עם מים או שקודם מקציפים ואחרכך את המים
ת: מים עם הביצים
ש: היכן קונים תבנית כזו?? איזו חברה?
ת:בכל חניות האפיה יש
ש:חייבים בטורבו?
ת: כן
ש: אם את לא משמנת את התבנית העוגה נדבקת לתבנית?
ת: לא. צריך להפוך אותה שמוצאים מהתנור אם תשמני העוגה תפול לך
ש:האם להשאיר בתנור להתקרר או להוציא ישר כשמוכן?
ת: להוציא ולהפוך אם יש לך את התבנית
ש: כוס מדידה או חד פעמי שתיה קרה?
ת: כוס מדידה אמיתי של מדידה
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ציפי עטר: "אמאלה יצא סוף יבורכו ידייך"
- עינב שמואל: "יישר כוח נראה מעולה"
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
טורט לימון גבוהה
טורט לימון חלומי
עוגת טורט לימון פשוטה
עוגת לימון מדהימה
עוגת לימון בחושה קרין גורן
עוגת לימון אוורירית
טורט לימון לפסח
עוגת טורט עסיסית