Go Back
אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא

אסדו בתנור מרשים ומהמם במיוחד

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוחי אדמה! מתכון קל ומדויק לארוחה מפנקת במיוחד!
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

סיר שמותאם לתנור (מומלץ רוסטר) או תבנית

המצרכים

  • 1 קילו אסאדו (פרוס לקוביות או שלם)
  • 10 בצלצלי שאלוט (קלופים שלמים או 3 בצל סגול חתוכים ל-4 חלקים)
  • 7 תפוחי אדמה (קטנים עם הקליפה שטופים וחצויים)
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 שום שלם (שטוף עם הקליפה)

מרכיבים למרינדה

  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב שזיפים (של קנור/ או רוטב ברבקיו או טראיקי או רכז רימונים)
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 8 גרגירי פלפל אנגלי
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • נכניס את הבשר לתוך קערת המרינדה ונערבב היטב, ואז נכניס למקרר לשעה.
  • נחמם מחבת טפלון עם מעט שמן ונטגן בה את הבשר דקה מכל צד לסגירה,
  • נוסיף חצי כוס מים ומבשלים 5 דקות על הגז.
  • בינתיים נכניס לקערת המרינדה את התפוחי אדמה והבצלצלים והשום, ונוסיף להם כוס מים חמים ומערבבים.
  • כעת מעבירים את הבשר כולל המים מהמחבת שסגרנו את הבשר לתוך הקערה עם התפוחי אדמה והבצלים מערבבים ומעבירים לסיר.
  • מפזרים מלמעלה מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומניחים את ענפי הרוזמרין.
  • מכסים עם נייר כסף (בסיר רוסטר אפשר לכסות עם המכסה).
  • מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות לשעה.
  • כעבור שעה מנמיכים ל-160 מעלות לעוד שעתיים. אם חסר מים נוסיף מהצד מים רותחים.
  • בשעה האחרונה מסירים את המכסה על מנת שיקבל צבע.

הערות וטיפים

  • טיפים להצלחה:
    את תפוחי האדמה נרתיח מרגע הבעבוע 5 דקות עם הקליפה ונקרר היטב ולחצות לשניים.
  • הערה ניתן להשתמש באסאדו עם עצם יש בו פחות שומן.
  • ה"סגירה" כלומר הטיגון של הבשר, לפני הבישול במעט שמן נחוץ לשמירת הנוזלים של הבשר!
  • יש אסאדו עם יותר שומן ויש פחות, האסאדו עם העצם הוא פחות שומני , הקשתית ללא העצם יותר שומני ומגיר יותר נוזלים. 
  • זמני התנור משתנים מתנור לתנור, לא מכניסים לתנור וביי, בודקים מידי פעם, תשקו את הבשר ברוטב, אם חסר נוזלים (מים) תוסיפו!
  • השלב הראשוני של כיסוי הבשר הוא הכרחי ביותר ! בכדי שהבשר יתבשל בתוך האדים כמו שצריך!
  • כלי מתאים להכנת אסאדו חשוב לא פחות, אני השתמשתי בסיר נון סטיק לכן הנוזלים הספיקו לי,
    במידה ותשתמשו בחד פעמי תצטרכו להוסיף יותר מים ככוס יותר !!
  • את האסאדו ניתן להמיר לטלה, אוסובוקו גוש כתף מספר 5 .
  • הבדיקה הכי נכונה לדעת אם בשר מבושל, נועצים סכין בבשר אם חודרת ללא התנגדות זה אומר שהוא מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.