| | | |

עוגת שיש בחושה ב-5 דקות

אין לכם עוגה לשבת? קערה אחת, ללא מיקסר ב 5 דקות והיא בתנור!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.31 על ידי 73 דירוגים
עוגת שיש ב 5 דקות

עוגת שיש מרשימה וטעימה, שמכינים ב־5 דקות ולא תוכלו להפסיק לאכול אותה עד שהיא תיגמר!

אין מה לומר, עוגות שיש בחושה זו אחת העוגות הכי קלות שיש להכנה ועם זאת הן מאוד מרשימות למראה. במתכון הזה מכינים עוגת שיש ב־5 דקות, ללא מיקסר, ומקבלים עוגה מרשימה שאפשר להגיש לאורחים בכל רגע בשבת.

מתכון כל כך פשוט שהוא משאיר עשן לכל העוגות המהודרות, ובמקומן תופסת את תשומת הלב עוגת שיש בחושה. עוגת שיש מרהיבה למראה, פשוטה להכנה ומשדרגת כל רגע!

עוגת שיש ב 5 דקות
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש

  • עוגת שיש מתכון מהיר הכנה, 5 דקות עבודה ולתנור!
  • מתכון כל כך קל שהוא ישתלט על תפריט קינוחים שלכם!
  • ניתן להכין עוגה חלבית או עוגה פרווה שאפשר להגיש מתי רק רוצים!
  • כל כך טעימה שאחרי שתטעמו אותה לא תוכלו לעבור שבת בלעדיה!

 

שורה תחתונה: קל, מהיר, פרווה וטעים – אין שורה תחתונה יותר מהשורה התחתונה הזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שיש ב 5 דקות

עוגת שיש בחושה ב-5 דקות

אין לכם עוגה לשבת? קערה אחת, ללא מיקסר ב 5 דקות והיא בתנור!
ציון 4.31 על ידי 73 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית 22 או קוגלהוף
כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל ושקית אבקת אפיה)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ¾ 1 כוסות סוכר
  • 5 ביצים (לטרוף)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים (או חלב)
  • גרידת תפוז (מחצי תפוז או לימון)
  • 3 כפות קקאו

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב קמח, סוכר וניל וסוכר.
  • נעשה גומה ונכניס ביצים טרופות, שמן, מיץ תפוזים או חלב וגרידת תפוז.
  • נערבב הכל ונשפוך 3/4 מכמות הבלילה לתבנית משומנת 22 או קוגלהוף (או יותר גדולה אבל העוגה תצא קצת יותר נמוך).
  • לבלילה שהשארנו נוסיף 3 כפות קקאו ונערבב ונשפוך מעל הבלילה הלבנה ונקשקש קצת עם קיסם.
  • נאפה מדף שני מלמטה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות בערך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  • אני אפיתי בסיר פלא והפכתי כשהעוגה התקררה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש

לא יוצא מתוק מדי?
דווקא לא, כי הקקאו מר.
סוחטים חצי לימון או חצי תפוז?
גרידה לא סחיטה, אני שמתי לימון.
מה אפשר במקום חלב או מיץ תפוזים ?
אולי שמנת מתוקה או חלב קוקוס.
האם אפשר לאפות בתבנית חד פעמית בינונית?
כן, רק יצא יותר נמוך.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שיש
צילום: יפה זערור

"הקצפתי חלבונים בנפרד לעוגה גבוהה יותר!"
יפה זערור

עוגת שיש ב 5 דקות
צילום: אושרית אברג'ל

"גם אני הכנתי אותה הכי טעימה שאכלתי!"
אושרית אברג'ל

עוגת שיש ב 5 דקות
צילום: שלומית בוקי

"יצאה טעימה ויפה! אליפות של מתכון – תודה מלי!"
שלומית בוקי

עוגת שיש ב 5 דקות
צילום: דנה קימחי

"תודה מלי,עכשיו נכנסה לתנור!"
שלומית בוקי

עוגת שיש ב 5 דקות
צילום: שירלי ממן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 

מקור: מלי מאירוב 

מה דעתך על אלה?

29 תגובות

  1. אלופה! יצא מושלם! שתמיד תהיי שמחה! העלית לי חיוך וזה לא מובן מאליו! שבת שלום! ?

    1. השתמשו באותה כמות קמח כוסמין, להוסיף אבקת אפייה ולהפחית ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה.

    1. עוגה שיצאה כבדה או דחוסה מדי ייתכן שסימן שהתערובת של העוגה עורבבה יתר על המידה- כשמוסיפים לבלילה את הקמח מערבבים ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר ולא מעבר כי לערבב ולערבב יותר מדי פוגע באווריריות העוגה. סיבה שנייה אפשרית היא שהביצים במתכון לא הוקצפו מספיק.הקצפה יותר תפוחה נותנת עוגה אוורירית יותר. בהצלחה בפעם הבאה!

  2. אפשר להוריד את כמות הסוכר? אני מעדפפה כמה שפחות. האם צריך להחליף את הסוכר שירד בכמות של משהו אחר כדי לשמור על מאזן כמויות?

  3. נכון! העוגה הזו פשוט מטורפת! ממליצה בחם, היא גם מאד קלה, כשאני רוצה לאפות משהו קל, טים ובטעם של חנות אני מכינה את זה! מאז שמצאתי את המכון זו העוגה שאני מכינה! היא פשות מדהימה! ודה רבה על המתכון, מלי אגב עשיתי כמה שינויים ויצא מיוחד עשיתי סתם כי לא היה לי חמרים בדיוק או חשבתי לנסות:
    א. במקום סוכר ווניל סוכר פשוט
    ב. במקום חלב מים
    ג. כשמוותרים על הלימון / תפוז- זה מהמם ( לא שמתי תפוז כי קיץ והלימון בדיוק באוצו יום גילינו שהתקלקל כבר קנינו חדש אבל עדיין אני מכינה בלי)

    1. שמחים שאהבת, ותודה על הטיפים והרעיונות המצויינים, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

      1. 5 stars
        הקצפתי את החלבונים עם הסוכר .
        יתר החומרים עירבבתי בקערה נפרדת. איחדתי ואפיתי. יצא נהדר

  4. היי אשמח לדעת אם ניתן להקציף כת הימים והסוכר כ 8 דקות ואז,להוסיף את יתר החומרים ואת הקמח בסוף ולחלק ל2 ולעשות עוגת זברה? ואם כן באיזו תבנית אפשר להכין והאם צריך לשמן או שלא תודה רבה

    1. היי קרינה,
      ניתן בהחלט להקציף את הביצים עם הסוכר לפני. אפשר גם לחלק את העוגה ל-2 ולהכין באותה תבנית עגולה 22 או תבנית מלבנית בגודל בינוני.
      מומלץ מאוד לשמן.
      מקווים שהצלחנו לעזור!

  5. 1 star
    שלום וברכה
    הכנתי בדיוק לפי המתכון קמח תופח כוס מדידה חד פעמי…
    העוגה יצאה מאד נמוכה לא תפחה דחוסה ומוזרה
    טרפתי את הביצים ידני…אולי כדאי במיקסר….
    ביצים לא רשום גודל שמתי m.
    מבאס ממש ואני טובה בעוגות

    1. היי הדס,
      ייתכן שעדיף להכין אותה במיקסר כדי להימנע מערבוב יתר או מערבוב אגרסיבי מדי שמוציא את האוויר מהבלילה.
      לגבי הביצים – זו פחות הסיבה לכך, גודל m זה בסדר.
      בהצלחה בפעם הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?