|

מתכון עוגת בננות קלה ומנצחת, ליום חגיגי, לסופ"ש מתוק, ואפילו לט"ו באב (עם התבנית הנכונה). מתכון בהשראת כוכבת הרשת הטורקית ובתרגום צוות האתר, כי פשוט היינו חייבים לשתף.

המתכון באדיבות pacikanin_mutfagi@ באינסטגרם.
תורגם ע״י צוות האתר.

מתכון עוגת בננות קלה ומנצחת

מצרכים ל- מתכון עוגת בננות

1.5-2 כוסות קמח 
קורט מלח
125 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
1.5 כוסות אבקת סוכר (שמתי כוס אחת)
1 אינסטנט פודינג וניל
1 אבקת אפייה
3 ביצים
4 בננות (בשלות)
1 כוס יוגורט
לחלק את תערובת העוגה לשני תערובות שוות. מוסיפים לאחת התערובות אבקת קקאו ומערבבים היטב.
שוקולד מקופלת (או כל שוקולד שתרצו)
לקישוט: סירופ שוקולד

אופן הכנה ל- מתכון עוגת בננות

1. בקערה גדולה מעכים את הבננות היטב.
2. בקערה נוספת, מקציפים סוכר עם חמאה רכה עד קבלת קרם אוורירי וחלק אך יציב למגע. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים אותן היטב.
3. מוסיפים לקערת הבננות את האינסטנט פודינג וניל והיוגורט, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את תערובת הביצים לתערובת הבננות ומתחילים לערבב.
5. מוסיפים את כל החומרים היבשים לתערובת, ומערבבים היטב עד לקבלת שוב תערובת אחידה.
6. מחלקים את התערובת לשני חלקים. באחד החלקים מוסיפים 1 אבקת קקאו ומערבבים.
7. יוצקים את התערובת לתבנית (לב) משומנת, בכל פעם יוצקים מעט מכל תערובת (כמו שמופיע בסרטון ההכנה)
8. מפזרים את שוקולד המקופלת מעל ואופים את העוגה כשעה על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
9. מוציאים מהתנור, נותנים לה להתקרר ואז הופכים את העוגה מהתבנית, מקשטים עם סירופ שוקולד מעל.
#הערות וטיפים לאופן ההכנה:
– סרטון ההכנה לעוגה צעד אחר צעד:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements