מתכונים נוסטלגייםעוגות

עוגת קצף וקצפת רכה ואוורירית

מתכון עוגת קצף וקצפת רכה ואוורירית במיוחד! עוגת שכבות של בצק אפוי קרם וקצפת אפויה, עוגה נוסטלגית שאין כמותה שתחזיר אותכם שנים אחורה ישר לימי הילדות נפלאים! עוגה רכה אוורירית וטעימה ביותר.מומלץ ביותר!

מתכון באדיבות: אורית חדידה  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קצף וקצפת

מצרכים 

מצרכים לקצף: (מרנג)
4 חלבונים
1 ושליש כוסות סוכר

מצרכים לבצק: (בצק דביק)
1. מרגרינה רכה או מחמאה
4. כפות סוכר
4. חלמונים
2 ורבע. כוסות קמח תופח

מצרכים לקצפת:
2. שמנת מתוקה
1. פודינג וניל
כף נס קפה
1/2. כוס סוכר
3/4. כוס חלב

מצרכים לקישוט:
8 קוביות שוקולד מריר או חלב

אופן הכנה 

  • קודם כל נחמם תנור ל 190 מעלות
  • נכין את הבצק:
    נערבב את כל חומרי הבצק במעבד מזון או בקערה בעזרת הידיים לבצק דביק

    נרפד את התבנית של התנור בנייר אפייה או תבנית עגולה 28 ומשטחים את הבצק בעזרת ידיים רטובות מעט לתבנית ונאפה עד להזהבה קלה 15 עד 20 דקות ( לא יותר) ואז נצנן.
  • נכין את הקצפת:
    נשים כל חומרי הקצפת במיקסר ומקציפים לקצף יציב.
    נמרח על הבצק ונכסה בנייר כסף ולמקרר.
  • הכנת המרנג:
    נחמם תנור לחום 120 מעלות טורבו
    נקפיץ את החלבונים עם הסוכר במשך לפחות 20 דקות לקצף יציב ונוקשה.
    נסמן על נייר אפייה את הקוטר של התבנית, נזלף את הקצף צפוף… מתחילים מסביב עד שממלאים עד האמצע. אפשר גם למרוח על נייר האפייה בצורה ישרה בלי זילוף.
    נאפה לפחות שעה וחצי ואפילו שעתיים.
    נחכה שיתקרר ונשים על הקצפת.
  • שוקולד לקישוט:
    נמיס במיקרוגל את השוקולד עד שהשוקולד מקבל מרקם חלק ונוזלי, ונקשקש עם השוקולד.

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר לאפות בתנית קפיץ? או שהיא תצא גבוהה מדי?
תשובה: כמובן שאפשר!

שאלה: לא ציינת מה כמות המרגרינה, כמה גרמים?
תשובה: 1 מרגרינה או חמאה חבילה זה 200 גרם

שאלה: אליפות! רק אני רוצה לדעת אם מכינים עוד בתבנית את המרנג לאפות ואז לשים על הקצפת ?
תשובה: ברור! לאפות את הקצף לחכות שיתקרר לגמריי ואז לשים על הקצפת.

שאלה: כמה מעלות חום למרנג שאמרת לפחות שעה וחצי?
תשובה: 120 מעלות.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • קלאודיה לוזובסקי: "הייתי חייבת להכין אותה! באמנם בעיצוב קצת שונה"

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת קצף וקצפת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים