Go Back
קצף וקצפת, עוגת קצף וקצפת

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית (שלבי הכנה)

עוגה נוסטלגית שאין כמותה שתחזיר אתכם שנים אחורה ישר לימי הילדות נפלאים!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אורית חדידה

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית תנור או תבנית עגולה 28

המצרכים

למרנג:

  • 4 חלבונים
  • ⅓1 כוסות סוכר

לבצק:

  • 1 מרגרינה/מחמאה (רכה - 200 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 4 חלמונים
  • ¼2 כוסות קמח תופח

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כף נס קפה
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס חלב

לקישוט:

  • 8 קוביות שוקולד מריר/חלב

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל 190 מעלות.

להכנת הבצק:

  • נערבב את כל חומרי הבצק במעבד מזון או בקערה בעזרת הידיים לבצק דביק
  • נרפד את התבנית בנייר אפיה ומשטחים את הבצק בעזרת ידיים רטובות מעט לתבנית.
  • נאפה עד להזהבה קלה 15 עד 20 דקות ( לא יותר) ואז נצנן.

להכנת הקצפת:

  • נשים כל חומרי הקצפת במיקסר ומקציפים לקצף יציב.
  • נמרח על הבצק ונכסה בנייר כסף ולמקרר.

להכנת המרנג:

  • נחמם תנור לחום 120 מעלות טורבו.
  • נקפיץ את החלבונים עם הסוכר במשך לפחות 20 דקות לקצף יציב ונוקשה.
  • נסמן על נייר אפייה את הקוטר של התבנית, נזלף את הקצף צפוף, מתחילים מסביב עד שממלאים עד האמצע.
  • אפשר גם למרוח על נייר האפייה בצורה ישרה בלי זילוף.
  • נאפה לפחות שעה וחצי ואפילו שעתיים.
  • נחכה שיתקרר ונשים על הקצפת.

שוקולד לקישוט:

  • נמיס במיקרוגל את השוקולד עד שהשוקולד מקבל מרקם חלק ונוזלי, ונקשקש עם השוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.