| | | | | | |

עוגת תפוחים בחושה בחמש דקות

מתכון מהיר הכנה בחמש דקות בלבד, 2 קערות בלבד, ומאפה יפהפה אחד, יחיד ומיוחד.
בהשראת: אורית לוי
ציון 3.42 על ידי 17 דירוגים
מתכון עוגת תפוחים בחושה

אנחנו מתים על תפוחים כמעט בכל צורה, בסלט פירות מרענן, אפויים עם קינמון, כנשנוש עסיסי ובריא כשהרעב קצת מציק, עם הקליפה, בלעדיה, ירוקים, אדומים או חצי חצי… יש בתפוחים משהו קלאסי משגע, הם זמינים לנו כל השנה, יפהפיים למראה וכובשים בטעם מלא עסיסיות טבעית משגעת.

היום לקחנו את כל הטוב שבפרי הנהדר הזה והכנו ממנו עוגת תפוחים בחושה. זה לקח לנו חמש דקות בלבד, 2 קערות בלבד, ומאפה יפהפה אחד, יחיד ומיוחד.

כל מה שצריך שגם אתם תפנקו את המשפחה עם עוגת תפוחים בחושה ומעולה הם 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות, מיץ תפוזים שיוסיף נופך הדרי רענן ומושלם וסירופ מייפל שיעטוף הכל במתיקות עוצמתית ועשירה ויקפיץ את טעמי התפוח הנהדרים לשלמות טעמים מושלמת.

ועוד לא דיברנו על המרקם הרך והנימוח, על הצימוקים השובבים שמוסיפים המוןןןן וקינמון ארומטי שהולך מושלם עם תפוחים ויטריף את הבית בניחוחות פשוט משגעים

ספר המתכונים של אורית לוי 

מתכון עוגת תפוחים בחושה
צילום: אורית לוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

מתכון עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה בחמש דקות

מתכון מהיר הכנה בחמש דקות בלבד, 2 קערות בלבד, ומאפה יפהפה אחד, יחיד ומיוחד.
ציון 3.42 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה
2 תבניות אינגליש קייק / תבנית עגולה קוטר 24

המצרכים

בקערה 1:

  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • 4 כפות מים / מיץ תפוזים
  • 3 ביצים
  • ¼ כפית תמצית וניל

בקערה 2:

  • 3 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 1 חופן צימוקים (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  • בקערה 1 לערבב שמן, קמח, סוכר לבן ודמררה, מים, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה 2 לערבב את קוביות התפוחים עם הסוכר, הצימוקים והקינמון.
  • לשמן בספריי שמן שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה קוטר 24.
  • למזוג רבע מהבצק בתבנית וליישר.
  • למזוג חצי מהתפוחים ולהטמיע בתוך העיסה.
  • למזוג למעלה רבע מהעיסה (לא חייבת לכסות הכל, זה בסדר שהתפוחים מבצבצים מלמעלה).
  • כך לעשות גם בתבנית השנייה.
  • לפזר מעט קינמון טחון ולאפות שעה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות.
  • לנעוץ קיסם ואם יוצא נקי להוציא מהתנור.
  • לחורר עם קיסם מעט ולמזוג מעט סירופ מייפל ולשטח עם מברשת או סכין.

הערות וטיפים

ניתן גם לקשט עם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוחים בחושה

אפשר למרוח למעלה דבש? ואז היא מתאימה מאד לחג.
בטח אבל גם מייפל זה סוג של דבש ומאוד מתאים.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת תפוחים בחושה
צילום: יהודית בשירי ממו

"שמתי רק 2 כפות סוכר בתפוחים יצא טעים מאוד
אפשר כמובן גם 5 כפות משי אוהבים מתוק תודה לך!"
יהודית בשירי ממו

מתכון עוגת תפוחים בחושה
צילום: ורד לביא

"את אלופה ותמיד יש מה ללמוד ממך!"
ורד לביא


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת תפוחים בחושה מתכון מאת: Orit Levi

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?