מנות ראשונות וסלטיםמתכונים לראש השנה

בורקס בשר ברוטב פטריות

מתכון בורקס בשר ברוטב פטריות, מאפה משגע במילוי בשר עם רוטב פטריות עשיר. בורקס בשר עגול, מנה ראשונה טעימה ומרשימה ביותר שמתאימה במיוחד לשולחן החג. חובה להכין!
 

מתכון באדיבות: אתי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

הדפסה
בורקס בשר

בורקס בשר ברוטב פטריות


  • נכתב ע״י: אתי ממן

-

מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות


הכפלת כמויות

-

מצרכים 

כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס מים
חצי צרור פטרוזליה
50 גרם צנוברים
חצי קילוגרם בשר טחון
1 חבילה בצק עלים 
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית פפריקה אדומה
בצל מטוגן אחד
כפית אבקת מרק עוף

להכנת רוטב הפטריות:
גמבה אדומה אחת
בצל מטוגן אחד
שלוש כפות אבקת מרק פטריות
שלוש כוסות מים
שתי קופסאות פטריות שלמות



-

אופן הכנה 

  •  שמים בשר טחון בסיר רחב על להבה בינונית, מדי פעם נמעך עם מזלג למניעת גושים
  • נוסיף בצל מטוגן ומים
  • בסיר קטן נטגן קלות צנוברים ונוסיף לבשר
  • מתבלים – כף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף ונבשל כ 15 דקות
  • לקראת סוף הבישול נוסיף פטרוזיליה,נסנן במסננת ונצנן.
  • נפשיר בצק (מומלץ לילה במקרר) – נפתח על משטח עבודה, נמלא מתערובת הבשר במרכז הבצק, נחתוך רצועות דקות בצדדים ונחבר בצורת X
  • נסגור קצוות לקבלת חישוק. נמרח ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות כ 40 דקות או עד שמזהיב.
  • להכנת הרוטב פטריות: נטגן בצל, נוסיף גמבה (חתוכה לקוביות) ופטריות ונמשיך לטג
  • נוסיף מים, אבקת מרק פטריות ונתבל: חצי כפית מלח,חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב.


הערות מתכון

שאלות ותשובות

שאלה: נראה לך שאפשר לעשות את מאפה הפיטריות עם בצק פילו במקום עלים? נראה ממש טוב. אבל מעדיפה פילו.
תשובה: אפשר בהחלט.

שאלה: איזה בצק השתמשת?
תשובה:בצק עלים מעדנות.

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים