מאפים ולחמיםקינוחים

עוגיות מלוחות טעימות

מתכון עוגיות מלוחות טעימות ומיוחדות, למי שאוהבת את הקחקח בפה המתכון הזה בשבילך. העוגיות יצאו טעימות חבל על הזמן ויצאו קריספי ממש. כמה שאנחנו אוהבים חבל שאי אפשר להעביר את הרעש, והטעם וואאו, כוס תה עם נענע ומסודרות!

מתכון מאת: אורה ארגוב – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון.

עוגיות מלוחות טעימות וקלות להכנה

מצרכים – עוגיות מלוחות


  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 מרגרינה רכה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שומשום
  • 1 1/4 כפות מלח
  • 1 1/2 כוסות מים מהברז

אופן הכנה – עוגיות מלוחות

1. בקערה גדולה להוסיף קמח יחד עם אבקת אפיה, שמרים יבשים, מרגרינה, שומשום, מלח ומים מהברז. ללוש את הבצק היטב עד לקבלת בצק קטיפתי. נותנים מנוחה במשך שעה (ניתן להכניס למקרר).

2. מרדדים על גבי נייר אפיה למלבן גדול לא דק מידי. חותכים לאורך ולרוחב באמצעות גלגלת. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

3. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור על 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד 25 דקות בערך או עד שהעוגיות יהפכו לזהובים יפה.

 

שאלות ותשובות

שאלה: האם את חותכת אותם אחד אחד או שמה פלטה שלימה בתנור שחתוכה עם הגלגלת?
תשובה: לא אחד אחד משטח שלם של תבנית ואז חותכים.

שאלה: אפשר במקום המרגרינה לשים כוס שמן?
תשובה: לא אי אפשר.

שאלה: איך אפשר להעביר את העוגיות לתבנית?
תשובה: לא מעבירים. מרדדים על נייר אפיה ומסמנים ואופים ויוצאים יפים וקשים כמו הפוסט.

שאלה: לשים כוס שומשום בתוך העוגיות?
תשובה: כוס שומשום בתוך הבצק,ולמעלה למרוח צהוב של ביצה ולפזר שומשום בנדיבות.

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים