Go Back
עוגיות מלוחות עם שומשום

עוגיות מלוחות פריכות עם שומשום

מתכון קל ומהיר של עוגיות מלוחות, עשירות בשומשום ועם טעם ממכר!
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

נייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 חבילה מרגרינה (200 גרם - רכה)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שומשום
  • ¼1 כפות מלח
  • ½1 כוסות מים מהברז

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה גדולה קמח מנופה, אבקת אפיה, שמרים יבשים.
  • נוסיף מרגרינה רכה , שמן, שומשום, מלח ,1 וחצי כוסות מים מהברז ונלוש היטב עד לקבלת בצק קטיפתי.
  • ניתן מנוחה של כשעה - אפשר גם במקרר.
  • מרדדים על גבי נייר אפיה כמה שאפשר למלבן גדול לא דק מידי.
  • חותכים לאורך ולרוחב באמצעות גלגלת.
  • מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד 25 דקות בערך או עד שהעוגיות יהפכו לזהובים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.