קינוחים

מתכון בצק רך של סילאן

מתכון אליפות של בצק רך וטעים אש של סילאן. 7 דקות לישה עוד 10 דקות של התפחה ורק עוד 10 דקות בתנור, ויוצא לכם משהו רך וטעים ברמות.

מקור מתכון: Nurit Atia – קרדיט ענק לה על שיתוף המתכון בקבוצת אמהות מבשלות ביחד.

מתכון בצק רך של סילאן 2

מצרכים – בצק רך של סילאן

1 קילו של קמח מנופה
3 כפות של סוכר
3 כפות של שמרים יבשים
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח

למלית:
1 ליטר של מים
2 כפות סילאן (או דבש לפי הטעם)
2 כפות אבקת סודה לשתייה עם 1 כפית מים

אופן הכנה – בצק רך של סילאן

1. בקערת מיקסר מוסיפים את כל החומרים ומערבבים אותם היטב (אפשר גם לערבב בצורה ידנית ללא שימוש במיקסר).
2. מוסיפים לקערה 3/4 כוס שמן יחד עם 2 כוסות מים פושרים וממשיכים לערבב היטב, עד שהבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים 1 כפית מלח, ואז ממשיכים ללוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
3. מכסים את הבצק, ונותנים התפחה כ- 10 דקות.
4. בזמן ההתפחה, מרתיחים ליטר מים על האש, מערבבים בכוס, 2 כפות של סילאן יחד עם 2 כפות אבקת סודה לשתייה עם כפית מים. מוסיפים את תערובת הכוס לסיר לפני שהמים מתחילים לרתוח.
5. חותכים את הבצק לעיגולים, ועושים את הצורה שבא לכם. זורקים לסיר במשך 20 שניות בלבד עד שהבצק צף. מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מורחים את העיגולים בביצה, ומוסיפים שומשום/ מלח/ קצח וכל מה שבא לכם לפי הטעם.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, אופים עד שמתחיל להשחים.

מתכון בצק רך של סילאן 3

הערות וטיפים

  • – מקילו קמח יוצא בערך 15-17 תלוי מה העובי.
    – קישור לפוסט המקורי: לחצו כאן
    – חשוב להכניס למים רותחים כדי שזה יהיה רך מבפנים וקריספי מבחוץ.
    – הנה תמונה לאופן הכנת הצורה

מתכון-בצק-רך-של-סילאן

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם : 

הכנת סירופ סילאן
תהליך ייצור סילאן
מה עושים עם סילאן
סילאן ייצור
סילאן מתכונים
סילאן תמרים בריאות
סילאן טבעי ללא סוכר
סילאן ערכים תזונתיים

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים