Go Back
+ servings
פרעצל מתכון

פרעצל מתכון לבייגלה מדהים

פרעצל, מתכון לבייגל, רך מבפנים וקריספי מבחוץ! טעים וקל להכנה.
ציון 4.28 על ידי 29 דירוגים
כמות 15 יחידות
באדיבות: נורית עטיה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר לבישול

המצרכים

לשלב 1:

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לשלב 2:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סילאן/דבש (מה שאוהבים)
  • 2 כפות אבקת סודה לשתייה (מעורבות בכפית מים )

אופן ההכנה

שלב 1:

  • נכניס לקערת מיקסר את הקילו קמח 3 כפות שמרים, 3 כפות סוכר, ונערבב אותם היטב (אפשר גם לערבב בצורה ידנית ללא שימוש במיקסר).
  • נוסיף לקערה 3/4 כוס שמן, 2 כוסות מים פושרים ונמשיך לערבב היטב, עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  • כשהבצק מתחיל להתאחד נוסיף כפית מלח, ונמשיך ללוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
  • נכסה את הבצק, ונניח להתפחה כ- 10 דקות.

שלב 2:

  • נרתיח ליטר מים על הגז, ונערבב בכוס, 2 כפות של סילאן/דבש , 2 כפות אבקת סודה לשתייה, כפית מים ונוסיף לסיר לפני שהמים מתחילים לרתוח.
  • נחתוך את הבצק לעיגולים, ועושים איזה צורה שבא לכם.
  • נכניס אותם לסיר במשך 20 שניות בלבד עד שהבצק צף. מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים את העיגולים בביצה, ומוסיפים שומשום/ מלח/ קצח וכל מה שבא לכם לפי הטעם.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד שמשחים.

הערות וטיפים

שלב ההכנסה למים רותחים חשוב כדי שזה יהיה רך מבפנים וקריספי מבחוץ!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.