| | | | |

רולדת שוקולד ושבבי קוקוס מהממת

עונג צרוף של רולדת שוקולד עם מילוי קרם שמנת
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
רולדת שוקולד

רולדת שוקולד היא קינוח קלאסי שכולם אוהבים, ומתאימה לאירועים מיוחדים כמו ימי הולדת, חגים, או מפגשים משפחתיים.

רולדת שוקולד משלבת עוגה רכה ושוקולד עשיר במילוי, מה שיוצר חוויית טעם עשירה ומענגת בכל ביס.

= ספר המתכונים של שרית ברסקה

רולדת שוקולד
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

רולדת שוקולד

רולדת שוקולד ושבבי קוקוס מהממת

עונג צרוף של רולדת שוקולד עם מילוי קרם שמנת
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

המצרכים

לבסיס הרולדה :

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים ( M)
  • ¼ כוס פסיליום
  • ¼ כוס קקאו
  • ¼ כוס AROY D נוזל אגוז הקוקס (אפשר גם חלב קוקוס.)
  • ¼ כוס שמנת חמוצה 27% שומן
  • ¼ כוס אריתריטול
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה ללא גלוטן

למילוי הרולדה :

  • ¼ כוס שמנת מתוקה ללא סוכר 38%
  • 2 כפות גבינת שמנת 30%
  • 3 כפות ממתיק סוויטנגו
  • 2 כפות אינסטנט וניל סוויטאגו

לקישוט :

  • 100 גרם שוקולד 90% ומעלה (1 חפיסה)
  • 10 מ"ל שמנת להקצה 38%
  • שביבי קוקוס

אופן ההכנה

הכנת בסיס הרולדה :

  • מניחים בקערה את כל המרכיבים היבשים .
  • מוסיפים את החמאה המומסת ואת יתר הרכיבים הנוזליים.
  • מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד של הבלילה .
  • מניחים על תבנית נייר אפיה (משמנים את הנייר ממש מעט) שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים אותה באחידות על כל הנייר .
  • מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ל- 12 דקות לפחות .
  • בודקים שהבלילה התקשתה מעט ומוכנה למילוי .
  • מניחים מפית על משטח העבודה ובהחלקה מהתבנית מניחים את הנייר עם הבצק רולדה עליה.

הכנת המילוי :

  • מקציפים את השמנת ולאט לאט מוספים את הסוכר ואת האינסטנט עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מוספים את הגבינה ובחושים בתנועות עטיפה לא לשבור את הקצפת .
  • מורחים את הקצפת על הרולדה ומגלגלים לאט עם הנייר אפיה עד לקבלת רולדה.

הכנת ציפוי השוקולד :

  • ממיסים את השוקולד עם השמנת למי שאוהב מתיקות יכול להוסיף ממתיק לפי הטעם .
  • ולפזר מעל הרולדה ולאחר מכן לפזר קוקוס.

הערות וטיפים

  • להניח בתבנית אפיה גדולה והבלילה הספיקה לכסות את כל הנייר אפיה.
  • רולדה ארוכה ויפה לחצות אותה לשתיים יותר קל לאחסון במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: רולדת שוקולד

נראה מצוין. אפשר להחליף את נוזל הקוקוס בחלב שקדים?
לא נסיתי אבל נראה לי שלא תהיה בעיה . עדכני אותי אם הכנת ואיך יצא.
מה זה אריתריטול?
ממתיק.
מה זה פסיליום ואיפה ניתן לרכוש? או האם ניתן להמיר אותו למשהו אחר?
פסיליום סופח נוזלים ןנותן נפח ומשמש באפיה ללא גלוטן לעזור במרקם הבצקי. ניתן לרכוש בבתי טבע ובבית מרקחת .
הפסיליום לא טוב לי,מה אפשר במקום? הוא קריטי או שאפשר בלעדיו? אפשר קסטאן או גואר במקום ואם כן מה לדעתך הכמות?
כמו שאת יודעת קשה לי להמליץ על משהו שלא ניסתי ובדקתי אבל אם רוצה לנסות עם קאסנטן גאם כפית מחוקה ואם תחליטי לקחת את הסיכון עדכני אותי איך יצא.

 


הבמה כולה שלכם:

"אנחנו קינחנו בצאת הצום עם העוגת טירמיסו, עוגה ליגה!
וגם שבוע שעבר הכנו את זאת עם הפירות יער, מושלמת!"
שירה פסטרנק

רולדת שוקולד
צילום: שרית ברסקה

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: רולדת שוקולד ושבבי קוקוס מהממת מתכון פשוט מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: תזונה ללא סוכר וללא גלוטן

 

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements