לחמג׳ון בשר ומטבוחה
מתכון לחמג׳ון בשר ומטבוחה מסורתי הוא מאפה מזרחי שמקורו בטורקיה, אך עם השנים זכה לפופולריות רבה גם במטבחים המזרחיים ברחבי העולם.
השילוב של הבצק הדקיק והקריספי עם תערובת הבשר המתובל והמטבוחה העשירה והחריפה, יוצר מנה מנחמת ומלאת טעמים.
המתכון הזה הוא גרסה מסורתית שתאפשר לכם להכין לחמג׳ון כמו בבית, עם דגש על חומרי גלם איכותיים ותיבול מדויק. מוזמנים ליהנות מהמנה הנהדרת הזו שמביאה את הניחוחות והטעמים של המטבח המזרחי היישר אליכם הביתה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק:
- ½ כפית שמרים יבשים
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית מים פושרים
- 1 כוס פחות כף (130 גרם קמח ועוד קצת לקימוח)
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפות שמן זית ועוד קצת לשימון
- 2 כפות מי סודה
לבשר:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות או כתושות
- ¼ פלפל חלפיניו ללא גרעינים וציפה לבנה (קצוץ)
- 250 גרם בשר טחון
- 2 כפיות רסק עגבניות
- 1 כוס 180 גרם עגבניות בשלות קצוצות
- קורט סוכר
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית כמון טחון
- פלפל שחור גרוס
- חופן עלי נענע
- ¼ כוס (כ־53 גרם צנוברים)
אופן ההכנה
לבצק:
- לערבב שמרים וסוכר בקערה קטנה, יוצקים מעל מים פושרים.
- להשהות ל־10 דקות או עד שהתערובת תפוחה ומעט מבעבעת.
- לערבב קמח ומלח בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז התערובת.
- מוסיפים שמן, תערובת שמרים ומי סודה ומערבבים עם האצבעות או בעזרת מרית סיליקון עד שמתחיל להתגבש בצק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים 3־4 דקות לבצק חלק ואחיד.
- לשמן קערה גדולה, מניחים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. אם לא אופים באותו יום, אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יום.
לבשר:
- לחמם שמן זית במחבת רחבה מעל להבה בינונית גבוהה.
- להוסיף בצל ומאדים 5־6 דקות עד שהוא הופך שקוף ורך.
- להוסיף שום ופלפל חלפיניו ומאדים כ־2 דקות.
- להוסיף בשר טחון, מגביהים ללהבה גבוהה ומבשלים 5־6 דקות, תוך שמפוררים את הבשר בכף עץ או במזלג.
- להעביר את התערובת לקערה ומניחים בצד.
- להוסיף למחבת רסק עגבניות, עגבניות קצוצות וסוכר ומבשלים תוך ערבוב כ־2 דקות (כדי למתן את החומציות של העגבניות).
- מחזירים את הבשר למחבת, מוסיפים מלח, כמון ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מסירים מהאש ומוסיפים נענע וצנוברים (את הבשר אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר).
- לחצות את הבצק, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים למנוחה של 10 דקות. מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- לרדד כל כדור בצק במערוך מקומח לדיסקית בקוטר 20 ס"מ ובעובי של כ־1/2 ס"מ.
- מחממים מחבת ברזל בקוטר 23־25 ס"מ, מברישים את המחבת במעט שמן ומניחים בתוכה אחת מדסקיות הבצק.
- צורבים כ־2 דקות עד שבועיות קטנות מופיעות על פני הבצק.
- הופכים וצורבים 2 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לתבנית וצורבים באותו האופן את דיסקית הבצק השנייה.
- לחלק את תערובת הבשר באופן שווה בין המאפים תוך שמשאירים כ־2 ס"מ שולי בצק חשופים
- אופים 10־12 דקות עד שהבשר משחים והופך בחלקו לפריך. חותכים (רצוי בעזרת גלגלת פיצה) לפרוסות ומגישים מיד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמג׳ון בשר
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: לחמג׳ון בשר ומטבוחה מתכון מאת: מרי קוגן