| | |

סטיקי באנס קינמון

מאפים מתוקים ונימוחים בטעם קינמון
בהשראת: מרי קוגן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון סטיקי באנס קינמון

יש משהו מיוחד בריח של קינמון שמתפשט בבית, במיוחד כשהוא מגיע מהתנור. אם אתם אוהבים מאפים רכים ומתוקים שמתפוצצים בטעמים חמימים ומנחמים, המתכון הזה של סטיקי באנס קינמון הוא בדיוק בשבילכם.

עם בצק עשיר וחמאתי, שכבת סוכר חום וקינמון שמתמוססים לכדי קרמל דביק ומושלם, וקצת פקאן קראנצ'י שמשלים את כל החוויה – זהו מתכון שלא תרצו לפספס. ואם זו הפעם הראשונה שלכם בהכנת סטיקי באנס, אתם תגלו שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם.

כל ביס יגרום לכם להתאהב מחדש, וכל מה שנשאר זה לשים מים על הקפה ולחכות לראשון שיגיע למטבח.

ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון סטיקי באנס קינמון
צילום: מרי קוגן
מתכון סטיקי באנס קינמון
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון סטיקי באנס קינמון

סטיקי באנס קינמון

מאפים מתוקים ונימוחים בטעם קינמון
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית בגודל 22*22
מיקסר

המצרכים

  • 550 גרם קמח לבן
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר לבן
  • 8 גרם מלח דק
  • 150 מ"ל מים פושרים
  • 150 מ"ל חלב פושר
  • 60 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 1 ביצה ( L)

למילוי קינמון וסוכר חום:

  • 100 גרם חמאה רכה מאוד (כך שניתן יהיה למרוח אותה על הבצק)
  • 100 גרם סוכר חום כהה
  • 20 גרם קינמון (אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם, לזכור שטעם קינמון משתלט)
  • 5 גרם מלח דק

לרוטב טופי:

  • 100 גרם סוכר חום
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר אינוורטי או דבש
  • קורט מלח
  • תוספת מומלצת : פקאנים קצוצים (לא המסוכרים!)

אופן ההכנה

  • להניח בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים מעט.
  • להוסיף את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד, כעשר דקות (לפחות) עד להיפרדות מהדפנות, הבצק יוצא מעט דביק, לא להילחץ הוא מסתדר לאחר ההתפחה.
  • למרוח מעט שמן על הידיים, ניצור כדור ונניח בקערה מעט משומנת.
  • להתפיח כשעה או עד להכפלת נפח.
  • לפני שמתחילים לעבוד על הבצק, מפזרים קמח על המשטח ובאמצעות קלף מוציאים את הבצק מתוך הקערה אל המשטח,
  • למתוח את הבצק עד לקבלת מעין מלבן ואז מרדדים למלבן שהוא בערך כ50 על 60 ס"מ.
  • באמצעות פלטה או מרית מורחים את החמאה הרכה בשכבה אחידה.
  • מפזרים מעל את התערובת של הסוכר והקינמון גם בצורה אחידה ככל הניתן.
  • באמצעות הידיים מצמידים את התערובת על החמאה עם הבצק או באמצעות מערוך נון סטיק .
  • במקביל מרפדים תבנית עם נייר אפיה, רצוי תבנית מתפרקת.
  • את חומרי הטופי ממיסים במיקרו או בסיר באש נמוכה מאוד.
  • שופכים מעל התבנית ומפזרים את הפקאנים הקצוצים.
  • מגלגלים את הבצק לרולדה , מסמנים על הרולדה באמצעות סכין מרווחים של 5 ס"מ לערך, ואז באמצעות חוט קשירה (החום שמיועד לאפיה או בישול) חותכים חתיכות ומניחים על התבנית .
  • מסדרים את הבאנס בתבנית בגודל 22*22, ומכסים במגבת להתפחה נוספת עד שהבאנס מכפילות את הנפח.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל180-170 מעלות למשך 30 דקות .
  • נותנים לבאנס מעל להתקרר ואז הופכים על מגש.

הערות וטיפים

במידה ומעוניינים בגרסה פחות מתוקה - ניתן לאפות אותן כרגיל בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה , למרוח ביצה טרופה מעל, כשמוציאים והבאנס ממש חמות, אפשר לשפוך מעט חלב מרוכז מעל. - יוצאות פשוט באנס קינמון רגילות ופחות מתוקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סטיקי באנס קינמון

אפשר מהבצק הזה גם לעשות עוגות שמרים קלועות במילוי שוקולד?
בהחלט כן.
מתכון סטיקי באנס קינמון
צילום: מרי קוגן

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: סטיקי באנס קינמון מתכון מאת: Meri Kogan

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements