פנקייק תרד שבולת שועל וקמח כוסמת
מחפשים דרך טעימה וקלה להכניס תרד לתפריט של הילדים? הפנקייק הזה בדיוק בשבילכם! תוך חמש דקות בלבד, בעזרת בלנדר, תוכלו להכין פנקייקים מזינים וטעימים משיבולת שועל, תרד וקמח כוסמת ירוקה. זו לא רק דרך יצירתית לשלב תרד בתזונה, אלא גם דרך מצוינת להעניק לגוף את מה שהוא צריך.
למה כדאי להכניס תרד לתפריט?
הנה כמה סיבות מצוינות:
✅ תרד עשיר בנוגדי חמצון כמו לוטאין ובטא קרוטן, החשובים לבריאות העור והעיניים ולהאטת תהליכי הזדקנות.
✅ עשיר בויטמינים חיוניים כמו ויטמין A, ויטמיני קבוצת B, וויטמין K החשוב לבניית עצם וקרישת דם.
✅ מכיל מינרלים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן שתורמים לבריאות הכללית.
✅ עשיר בסיבים תזונתיים, מה שהופך אותו למעולה לעיכול תקין ולחילוף חומרים בריא.
אז קדימה, הכינו את הבלנדר ותנו לתרד מקום של כבוד במטבח שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
בבלנדר:
- 2 כוסות תרד טרי
- 2 ביצים
- 1 כוס שבולת שועל
- ½ כוס חלב שבולת שועל ( לא ממותק)
- 1 כף שמן קוקוס
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 1 כף מייפל טבעי
לטחון היטב ולהוסיף:
- ¾ כוס קמח כוסמת ירוקה.
אופן ההכנה
- לטחון עוד טחינה קצרה מאוד.
- לשפוך ישירות למחבת נון סטיק משומנת במעט שמן קוקוס.
- לטגן פנקייקים בגודל הרצוי.
הערות וטיפים
אפשר להגיש גם לצד מייפל טבעי ופירות חתוכים.
שאלות נפוצות: פנקייק תרד
והטעם? הילדים יאהבו? הטעם דיי נייטרלי, הילדים אהבו מאוד וגם אני. |
ואו נראה נפלא, במה אפשר להחליף את הביצים? את צריכה עוד נוזל ומשהו שיקשור את התערובת, נסי להכין אולי עם עוד נוזל ושתי כפות פשתן טחון , לתת לתערובת לעמוד מעט לפני הטיגון. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי הערב, יצא מעולה!!
הכנה מהירה, טעים והילדים מאוד אהבו (וגם אני ובעלי) !"
גליה פנטל
רק עוד דבר אחד אחרון!
פנקייק תרד שבולת שועל וקמח כוסמת
לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: פנקייק תרד שבולת שועל וקמח כוסמת מתכון מאת: עידית מרום
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם