|

קציצות עוף רכות עם אפונה

ארוחת צהריים חגיגית ומזינה
בהשראת: בטי דרעי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון קציצות עוף

קציצות עוף רכות עם אפונה: מנה משגעת לכל המשפחה!
מחפשים מתכון קל, מהיר ומלא טעמים? קציצות עוף רכות עם אפונה הן התשובה המושלמת! מנה נהדרת לכל המשפחה, שמשלבת עוף עסיסי, אפונה ירוקה ורוטב עשיר וטעים.

הקציצות האלה רכות במיוחד, הן מתובלות בעדינות, מה שהופך אותן למתאימות גם לילדים קטנים. הרוטב עשיר בהמון טעמים, עם בצל, שום, תבלינים וירקות, והוא מקיף את הקציצות מכל עבר ומעניק להן מרקם רך ועסיסי.

הכנת הקציצות פשוטה ביותר, ואינה דורשת מיומנויות מיוחדות. תוך זמן קצר תוכלו להגיש ארוחה חמה ומזינה, שתגרום לכל הסועדים ללקק את האצבעות.

ספר המתכונים של בטי דרעי

מתכון קציצות עוף
צילום: בטי דרעי
מתכון קציצות עוף
צילום: בטי דרעי
מתכון קציצות עוף
צילום: בטי דרעי
מתכון קציצות
צילום: בטי דרעי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קציצות עוף

קציצות עוף רכות עם אפונה

ארוחת צהריים חגיגית ומזינה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 0
באדיבות: בטי דרעי

המצרכים

  • ½ קילו עוף טחון
  • 1 בצל (בינוני קצוץ דק - אפשר לגרד בפומפיה)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 גזר (מגורד בפומפייה)
  • 1 קישוא (מגורד בפומפייה)
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור (מעט )
  • ראס אל חנות (מעט )
  • כמון (מעט )
  • פפריקה אדומה (מעט )
  • 2 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1 ביצה

לרוטב:

  • 1 בצל
  • 1 חבילת אפונה קפואה ( 400 גרם)
  • 2 כפות אבקת מרק
  • פלפל שחור (מעט )
  • פפריקה אדומה (מעט )
  • כורכום (מעט )

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב חצי קילו עוף טחון, בצל בינוני קצוץ דק (אפשר לגרד בפומפיה), 2 שיני שום כתושות, צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, אפשר להוסיף גזר מגורד בפומפיה/ קישוא מגורד בפומפיה.
  • נתבל בכפית מלח, מעט פלפל שחור, מעט ראס אל חנות, מעט כמון, מעט פפריקה אדומה, כ-2 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן וביצה אחת.
  • נערבב הכל ונותנים לתערובת "לנוח" חצי שעה.

הכנת הרוטב:

  • בסיר רחב נטגן רצועות בצל, כשמזהיב מוסיפים חבילת אפונה קפואה.
  • נערבב ונוסיף 2 כפות אבקת מרק, מעט פלפל שחור, פפריקה אדומה ומעט כורכום ומים שיכסו + את האפונה מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומכינים קציצות מהתערובת ומכניסים לסיר.
  • נביא שוב לרתיחה עם מכסה סגור, מנמיכים את האש, מוסיפים עוד ירק קצוץ מעל.
  • נשאיר חצי מכסה סגור, מידיי פעם ננענע את הסיר.
  • אחרי כשעה + מכבים את האש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון קציצות עוף
צילום: בטי דרעי

רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות עוף רכות עם אפונה

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: קציצות עוף רכות עם אפונה מתכון מאת: בטי דרעי 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @dery.kitchen

 

 

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements