קציצות עוף רכות עם אפונה
ארוחת צהריים חגיגית ומזינה
קציצות עוף רכות עם אפונה: מנה משגעת לכל המשפחה!
מחפשים מתכון קל, מהיר ומלא טעמים? קציצות עוף רכות עם אפונה הן התשובה המושלמת! מנה נהדרת לכל המשפחה, שמשלבת עוף עסיסי, אפונה ירוקה ורוטב עשיר וטעים.
הקציצות האלה רכות במיוחד, הן מתובלות בעדינות, מה שהופך אותן למתאימות גם לילדים קטנים. הרוטב עשיר בהמון טעמים, עם בצל, שום, תבלינים וירקות, והוא מקיף את הקציצות מכל עבר ומעניק להן מרקם רך ועסיסי.
הכנת הקציצות פשוטה ביותר, ואינה דורשת מיומנויות מיוחדות. תוך זמן קצר תוכלו להגיש ארוחה חמה ומזינה, שתגרום לכל הסועדים ללקק את האצבעות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- ½ קילו עוף טחון
- 1 בצל (בינוני קצוץ דק - אפשר לגרד בפומפיה)
- 2 שיני שום (כתושות)
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 1 גזר (מגורד בפומפייה)
- 1 קישוא (מגורד בפומפייה)
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור (מעט )
- ראס אל חנות (מעט )
- כמון (מעט )
- פפריקה אדומה (מעט )
- 2 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 ביצה
לרוטב:
- 1 בצל
- 1 חבילת אפונה קפואה ( 400 גרם)
- 2 כפות אבקת מרק
- פלפל שחור (מעט )
- פפריקה אדומה (מעט )
- כורכום (מעט )
אופן ההכנה
- בקערה נערבב חצי קילו עוף טחון, בצל בינוני קצוץ דק (אפשר לגרד בפומפיה), 2 שיני שום כתושות, צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, אפשר להוסיף גזר מגורד בפומפיה/ קישוא מגורד בפומפיה.
- נתבל בכפית מלח, מעט פלפל שחור, מעט ראס אל חנות, מעט כמון, מעט פפריקה אדומה, כ-2 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן וביצה אחת.
- נערבב הכל ונותנים לתערובת "לנוח" חצי שעה.
הכנת הרוטב:
- בסיר רחב נטגן רצועות בצל, כשמזהיב מוסיפים חבילת אפונה קפואה.
- נערבב ונוסיף 2 כפות אבקת מרק, מעט פלפל שחור, פפריקה אדומה ומעט כורכום ומים שיכסו + את האפונה מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומכינים קציצות מהתערובת ומכניסים לסיר.
- נביא שוב לרתיחה עם מכסה סגור, מנמיכים את האש, מוסיפים עוד ירק קצוץ מעל.
- נשאיר חצי מכסה סגור, מידיי פעם ננענע את הסיר.
- אחרי כשעה + מכבים את האש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.