| | | |

לחם כוסמת ירוקה בטעם פלא

לחם בריאות בהכנה קלה
בהשראת: עידית מרום
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון לחם כוסמת ירוקה

מחפשים לחם בריא, טעים וקל להכנה? לחם כוסמת ירוקה הוא התשובה המושלמת! עשוי מכוסמת ירוקה עשירה בערכים תזונתיים, הלחם הזה נותן לכם מנה גדושה של סיבים תזונתיים, חלבון ומינרלים חיוניים.

המרקם שלו רך ולח, עם טעם ייחודי ואגוזי, שמשתלב נהדר עם מגוון רחב של ממרחים ותוספות. יתרון נוסף הוא שמדובר בלחם ללא גלוטן, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור אנשים עם צליאק או רגישות לגלוטן.

אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח, הכינו לכם לחם כוסמת ירוקה ותיהנו מטעם נפלא ובריאות בכל ביס!

ספר המתכונים של עידית מרום

מתכון לחם כוסמת ירוקה
צילום: עידית מרום
מתכון לחם כוסמת ירוקה
צילום: עידית מרום
מתכון לחם כוסמת ירוקה
צילום: עידית מרום
מתכון לחם כוסמת ירוקה
צילום: עידית מרום

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לחם כוסמת ירוקה

לחם כוסמת ירוקה בטעם פלא

לחם בריאות בהכנה קלה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה 240 מ"ל
בלנדר
תבנית אינגליש גדולה

המצרכים

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה
  • ¼1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
  • 1 כף שמן זית
  • עשבי תיבול: רוזמרין ואורגנו יבש

אופן ההכנה

  • נשרה 3 כוסות (כוס מדידה 240 מל) של כוסמת ירוקה!! (לא חומה שהיא קלויה), עם המון מים למשך שעתיים.
  • נשטוף היטב את הכוסמת במסננת מתחת למים קרים.
  • נעביר לבלנדר, רצוי שיהיה אחד חזק.
  • נוסיף כוס ורבע מים 1 כפית מלח הימלאיה ורוד, כף שמן זית, עשבי תיבול לטעמכם, אני שמתי רוזמרין ואורגנו יבש.
  • נטחן היטב עד שהעיסה הופכת לבצק סמיך בצבע לבן-אפרפר.
  • נעביר את הבלילה לקערה וכסו בניילון נצמד.
  • נעביר למקום חמים, וחכו כשעה להופעת בועות קטנות בבלילה. לא לערבב בשלב זה את הבלילה בכלל.
  • לאחר ההתססה, נעביר לתבנית אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
  • אפשר ורצוי לזרות גם בתחתית, וגם מלמעלה תוספות מעניינות, אני שמתי שומשום בתחתית, ומלמעלה פיזרתי גרעיני צ׳יה וגרעיני דלעת.
  • נאפה בתנור מחומם על 165 מעלות כ45-50 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם כוסמת ירוקה

האם זה לחם שטוח?
אני לא חושבת שזה במרקם של לחם שטוח, קשה להסביר בדיוק, המרקם דיי דחוס ורך, תסתכלי בתמונות כשהלחם פרוס.
אז בעצם אין שמרים? זה תופח או שמרקם דחוס?
המרקם דחוס שמרית, זה לא תופח, עובד רק התססה קלה.
מבחינת העיבוד לבצק- מעבד מזון גם יעבוד באותו אופן לדעתך?
כן, יעבוד מצויין לפי דעתי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!
לחם כוסמת ירוקה בטעם פלא

לפני שאתם מתנפלים מתכון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: לחם כוסמת ירוקה מתכון מאת: עידית מרום

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements