קציצות נימוחות בפה ברוטב פיקנטי
מתכון מפורט למנה נוסטלגית
מתכונים רבים לקציצות קיימים, אך מעטים מצליחים להביא לשילוב מושלם של רכות עסיסית, טעם עשיר ורוטב פיקנטי מפתה. מתכון קציצות זה יוביל אתכם אל עולם של טעמים חדשים, עם קציצות נימוחות בפה שפשוט נמסות בפה, עטופות ברוטב עגבניות פיקנטי שיעיר את החושים.
ההכנה פשוטה יחסית, ומתאימה גם למתחילים במטבח. תוך זמן קצר יחסית, תיהנו ממנה נהדרת שתכבוש את כל הסועדים.
אז קדימה, למה אתם מחכים? ניגשו למטבח והכינו את המנה המופלאה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר
כוס חד פעמי
המצרכים
לעיסת הקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 צרור כוסברה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים (מגורדים בפומפייה)
- 1 בצל בינוני (קצוץ)
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי שניצל
- 1 כפית ראס אל חנות
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
לרוטב:
- 3 עגבניות
- 3 שיני שום
- בצל (בינוני)
- 1 קופסא רסק עגבניות (250 גרם)
- 2 כפות פפריקה מתוקה (גדושות )
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- 1 כף אבקת מרק
- ½ כף מלח
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות מים חמים
- 1 צרור כוסברה (קצוץ דק)
אופן ההכנה
הכנת הקציצות:
- לטגן את הבצל.
- לערבב את כל המצרכים יחד לעיסה אחידה.
- לגלגל לכדורים בינוניים.
הכנת הרוטב:
- לגרד בפומפייה את העגבניות.
- לכתוש 3 שיני שום לקערת העגבניות המרוסקות.
- לטגן את הבצל עד להזהבה.
- להוסיף את העגבניות לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד להצטמצמות הנוזלים.
- להוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות,את התבלינים ,סוכר והמים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהרוטב רותח להניח את הקציצות ומפזרים כוסברה מלמעלה.
- לתת לסיר בישול של כחצי שעה על אש בינונית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון קציצות נימוחות בפה
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון קציצות נימוחות בפה מתכון מאת: הילה שבת