עוגת תפוזים ספוג לשבת
עוגה נוסטלגית בהכנה קלה

קבלו מתכון לעוגה ביתית ישר מהלב שהכי מתאימה לבוקר חלומי עם כוס קפה או תה מנחמנת ביד!
עוגת תפוזים זהובה ואוורירית במרקם ענני שמתמוסס לכם בפה. הכי ספוג שתאכלו בחיים במתכון הכי קל שיש!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
תבנית 24 / סיר פלא
מיקסר
המצרכים
- 6 ביצים (מופרדות)
- ½1 כוסות סוכר ( חד פעמי קר)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס שמן (חד פעמי קר)
- 1 כוס מיץ תפוזים (חד פעמי חם)
- גרידת קליפת (מתפוז 1)
- 2 כוסות קמח (חד פעמי חם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות, חום עליון תחתון.
- נקציף חלבונים ונוסיף כוס סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נקציף עם מטרפה חלמונים עם חצי כוס סוכר שנותר שמן מיץ תפוזים וקמח.
- נוסיף עם לקקן מעט מקצף החלבונים לחלמונים ונערבב בתנועת קיפול וכך עם שאר קציפת החלבונים.
- נעביר לתבנית לתפוח מעט על השיש ולתנור לשעה ורבע.
- נהפוך את העוגה בסיום האפייה עד התקררות מוחלטת ולחלצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת תפוזים ספוג
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת תפוזים מתכון מאת: גילה בן ישי