| | | |

טבית - חמין אורז מנחם לשבת

חמין אורז מנחם לשבת עם עוף המתבשל כל הלילה על הפלטה או בתנור.
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 3.78 על ידי 9 דירוגים
טבית עירקי

כשמסתכלים החוצה ורואים שהשמש מסתתרת מאחורי העננים והכל הופך אפור וסגרירי – כל מה שצריך כדי לשפר את מצב הרוח מחדש זה משהו טעים, חם ומנחם להכניס לפה כדי לחמם את הגוף ולנחם את הנשמה.

פה תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים לארוחת שבת מנחמת, מרגיעה ונוסטלגית שכדאי לכם לאמץ עוד היום. תיכנסו למטבח – זה יעשה לכם טוב ביום האפור הזה!

אספנו לכם 5 מתכונים מיוחדים המורכבים מ-3 מנות עיקריות שידאגו להרגיע ולחמם אתכם במשך הסופ"ש, ו-2 קינוחים שיקשטו לכם את הערב ויהפכו לכם את המצב רוח ב-180 מעלות. אז יאללה להכין!


איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. טבית – חמין אורז מנחם לשבת – ברוך הבא לחורף ואיתו מגיע תבשיל האורז ועוף העיראקי הכי משגע שיש שתמיד דואג לחמם את הלב בטעמים אגדיים! חמין לשבת אורז מנחם עם עוף בעסיסיות ורכות מטריפה המתבשל כל הלילה על הפלטה או בתנור לקבלת חווית אכילה משגעת.
טבית עירקי

טבית – חמין אורז מנחם לשבת

חמין אורז מנחם לשבת עם עוף המתבשל כל הלילה על הפלטה או בתנור.
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר בישול גדול

מצרכים

  • 4 יחידות כרעיים מעוף טרי או כל נתח עוף שאוהבים
  • 3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 4 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים
  • רסק עגבניות 100 גרם
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • ½ כף בהרט לא חובה, למי שאוהב
  • תבלין הל טחון קורט
  • קינמון קורט
  • ביצים לפי מספר הסועדים

אופן הכנה

  • לצקת לסיר גדול 4 כפות שמן ונזהיב 1 בצל קצוץ. לאחר מכן נוסיף את העוף , ונתבל בפלפל שחור. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
  • נוסיף את העגבניות ואת רסק העגבניות. כשהכל מבעבע נוסיף 1 וחצי כוסות מים ומעט מלח.
  • נרתיח, וננמיך את הלהבה ונבשל 40 דקות . לאחר מכן נעביר את העוף לכלי נפרד.
  • נוסיף לסיר את האורז והבצל הנוסף ו-3 וחצי כוסות מידה של מים. נתבל בבהרט, בהל ובקינמון, טועמים ומוסיפים מלח (כפית מלח לכל כוס אורז).
  • נרתיח פעם נוספת ונבשל עד שהנוזלים נספגים באורז.
  • נחזיר לסיר את כרעי העוף ונטמין אותם באורז. נכסה את תכולת הסיר עם נייר אפייה ונניח עליו ביצים מבושלות. נכסה היטב ונכבה את האש. מכסים במכסה.
  • נניח על פלטת שבת / או בתנור 100 מעלות.

טיפים והערות

מומלץ להגיש עם סלט ירקות חמצמץ.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. מרק קובה דלעת מנחם – לא מעבירים שבת בלי מרק מפנק ומנחם המחמם לכל המשפחה את הלב עם טעמים עשירים שאי אפשר להפסיק לאכול! מתכון המשלב טעמים של קובות רכות מלאות בבשר עסיסי וטעים, עם דלעת וכרפס מרעננים ומעשירים.

מרק קובה דלעת 2 (1)

מרק קובה דלעת מנחם

חווית טעמים עשירה ומפנקת!
באדיבות: כרמית דהאן

מצרכים

לקובות:

  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מעט מלח
  • ½ כוס מים בערך, להוסיף בהדרגה עד לבצק גמיש למגע

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • כרפס קצוץ
  • ב בצל מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט בהרט

למרק:

  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבניה
  • 700 גרם דלעת קוביות
  • 1 כרפס קצוץ
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

אופן הכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים לקובות ואז מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש ורך. מניחים בצד למשך 10-15 דקות.
  • מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד, ואז נרטיב את הידיים וניקח מעט מהבצק ונשטח על כף היד. נמלא בבשר ואז סוגרים ומגלגלים.
  • עוברים למרק – נקצוץ בצל אחד גדול ונטגן אותו עם מעט שמן.
  • נקצוץ עגבניה ונוסיף לסיר ואז מוסיפים מים ונביא לרתיחה.
  • נוסיף קוביות דלעת וכרפס קצוץ ונתבל בארבע כפות גדושות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן, כף סוכר, מיץ מלימון אחד, אבקת מרק עוף וכף גדושה פפריקה מתוקה. נבדוק תיבול ונתקן אם צריך.
  • ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד לריכוך הירקות. נוסיף את הקובות, נכסה ונבשל עוד כרבע שעה. המרק מוכן כשהקובות צפות.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

3. מרק תירס מושלם עם שמנת ענוגה – הוא קרמי, קטיפתי, מנחם ומחמם! הוא מושלם לימים קרים, נהדר לאירוח מרשים ולארוחה חגיגית, ונהדר לארוחת ערב חלבית קלילה ומשביעה. מרק תירס קטיפתי ועשיר, שהוא כל מה שתרצו להכניס לגוף ביום סגרירי וסוער, וגם לאכול אותו בבית מתחת לפוך

מרק תירס

מרק תירס קרמי וקטיפתי עם שמנת ענוגה

מרק תירס קרמי, קטיפתי, מנחם ומחמם, מושלם לימים קרים, לאירוח מרשים ולארוחה חלבית.
באדיבות: סתיו סעדון עמר

מצרכים

  • 2 קופסאות גדולות שימורי תירס 550 גרם כל אחת אפשר גם גרגרי תירס קפוא של סנפרוסט
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים
  • ½1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 100 מ״ל שמנת לבישול/להקצפה

אופן הכנה

  • מקופסת תירס אחת נוציא את הנוזלים לקערית נפרדת ונטחן את הגרגרים עד למרקם חלק.
  • בסיר עמוק נטגן את הבצלים עד להזהבה, נוסיף לסיר את גרגרי התירס השלמים מהקופסה השנייה עם הנוזלים שלה, ונוסיף גם את הגרגירים הטחונים, תפוח האדמה, המלח והפלפל. נערבב ונוסיף שתי כוסות מים.
  • נביא לרתיחה, ננמיך את האש, נכסה ונבשל 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. נטחן הכל יחד בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. נוסיף את השמנת, נערבב ונגיש
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים לארוחת שבת מנחמת במרחק לחיצה אחת

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

4. קרמבו ביתי הכי מנחם לחורף – אין דרך יותר טעימה לשדרג יום קריר מאשר עם קרמבו קלאסי ונוסטלגי המנגן לכם ים של זכרונות מחממים בכל ביס! קרמבו ביתי הכי מנחם שיש בטעם שיא השלמות המשלב תחתית עוגיות אוראו פריכות עם קרם עשיר וענני, וציפוי שוקולדי מושחת במיוחד.

קרמבו ביתי

קרמבו ביתי הכי מנחם לחורף

טעם שיא השלמות ליום קריר
כמות: 16 יחידות
באדיבות: שרית יצחקי

מצרכים

לעוגיות:

  • 1 חבילה עוגיות אוראו דקות אפשר גם את העבות
  • למרנג:
  • 100 גרם חלבון ביצה
  • 170 גרם סוכר

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד לבן/חלב/מריר
  • מעט שמן

אופן הכנה

  • בקערת מיקסר שמים 100 גרם חלבון ביצה עם 170 גרם סוכר, ומעמידים את קערת המיקסר עם בן מארי – למלא רבע סיר קטן במים ולהרתיח על הגל-להבה נמוכה, וכשהמים מגיעים לרתיחה מעמידים את קערת המיקסר עליה כדי שהאדים בסיר יחממו את תחתית קערת המיקסר ויבצען פעולת בישול איטית.
  • מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • מפעילים את המיקסר עם עוצמה גבוהה למשך 8 דקות רצופות עד לקבלת קצף יציב.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול גדול.
  • מזלפים את המרנג על בסיס העוגיות. מכניסים להקפאה של לפחות 20 דקות.
  • כעת ממיסים את השוקולד ומערבבים עם מעט שמן, וטובלים את הקרמבו הקפוא עד שהשוקולד מפסיק לנזול.
  • אפשר גם לפזר סוכריות / פירורי אוראו / פצפוצי שוקולד / אגוזי ברס.

טיפים והערות

קרמבו ביתי שרית יצחקי שלבים 1
 
קרמבו ביתי שרית יצחקי שלבים
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

5. מתכון סחלב חם ביתי – סחלב ביתי משגע שיחמם את הגוף וירחיב את הלב! מתכון לסחלב חם וטעים, שקל להכין ושהכי כיף לאכול בימים קרים! מתכון ביתי שיהיה בריא יותר ואפילו טעים יותר.

סחלב מתכון

מתכון סחלב חם ביתי

סחלב מחמם לב וטעים ברמות שמוכן באין זמן, כי כשקר.. אין על סחלב.
באדיבות: שושנה ברוך

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

מצרכים

  • 8 כוסות חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 7 כפות קונפלור
  • 8 כפיות קוקוס או כפות – תלוי כמה אוהבים
  • 8 כפיות קשיו ממותק
  • 2 כפות קינמון טרי טחון

אופן הכנה

  • נרתיח שש כוסות חלב, נוסיף להן סוכר ונערבב היטב.
  • נוסיף גם שלוש טיפות מי ורדים.
  • בנפרד נערבב היטב שתי כוסות חלב קר ואת הקורנפלור עד שאין גושים.
  • כשהחלב חלב חם, נוסיף חלב וקורנפלור על חום בינוני.
  • מערבבים ללא הפסקה עד שנקבל נוזל סמיך.
  • נמזוג לכוס בערך שלושת רבעי מהכוס.
  • נפזר בכל כוס כפית קוקוס וקשיו עם מעט קינמון.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד המתכונים לארוחת שבת מנחמת? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

2 Comments

    1. היי עדינה,
      בוודאי, אנחנו ממליצים על חלב שיבולת שועל. הוא מתקתק ואין לו טעם לוואי.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?