מתכון גביניות זהובות במרקם חלומי
גביניות נוסטלגיות בהכנה קלה
אין כמו גביניות זהובות, טעימות והכי פשוטות להכנה. קבלו מתכון גביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שהכי כיף להכין!
מאפה מפנק שתמיד מושלם לנשנוש במהלך סוף השבוע ובייחוד בשבתות בבוקר לצד הקפה. המאפה שמככב אצלנו ושכולם מאוד אוהבים הוא הגביניות שכולנו מכירים מהמאפיות. המאפה עשוי מבצק שמרים נוח לעבודה, במילוי גבינה איכותית ומתוקה שכל ביס ממנו הוא פינוק בפני עצמו.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- ½ כוס סוכר
- 1 כף שמרים
- 1 כוס חלב פושר
- 100 גרם חמאה רכה/חצי כוס שמן
- 1 ביצה
למילוי:
- 1 חבילת טוב טעם (250 גרם)
- 1 גביע גבינה לבנה - 250 גרם (אני משתמשת בגבינת שמנת.)
- מעט גרידת לימון
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כף גדושה פודינג וניל
- ¼ כוס סוכר.
- חופן צימוקים בהירים (אופציונלי)
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
בצק:
- להכניס הכל ביחד למיקסר ללוש עד לאחידות הבצק. או ללוש בידיים. להניח להתפחה לפחות שעה. אפשר גם כמה שעות במקרר או למשך בלילה, אפילו רצוי. לחלק ל2.
הכנת המילוי:
- נכניס את כל מרכיבי המילוי לקערה ונערבב הכל ביחד.
המשך הכנה:
- נרדד את הבצק למרובע ונחתוך ריבועים שווים
- נניח כפית וחצי מהמילוי ונסגור למעטפה.
- נמרח ביצה מהולה במים.
- נניח על נייר אפיה במרחק מעט כי הן תופחות. ונתפיח 40 דקות.
- נאפה בתנור על חום של 180 מעלות להזהבה כ 25 דקות.
- איך שהן יוצאות למרוח סירופ בנדיבות.
להכנת הסירופ:
- נרתיח ונבשל את מרכיבי הסירופ עד לקבלת סירופ סמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון גביניות זהובות
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון גביניות זהובות מאת: חני קונאשוילי
הגביניות
חסר השלבים של עשיית הבצק..והאם צריך התפחה?
היי לילי,
הוספנו את השלבים החסרים, תודה רבה ששמת לב והערת על כך.
בהצלחה!
ערב טוב
אפשר להכין את זה כרולדה ולא אחד אחד כמפורט במתכון?
תודה
היי אביבה,
אם את יודעת איך, כמובן שאפשר 🙂
מתכון לא מפורט מספיק..
נחתוך לריבועים?? לכמה?? כמה שבא לי?? בגודל שבא לי??
מתכון אמור להוביל לתוצאה שאת כיוצרת המתכון משיגה בעצמך..
ניסוי ותהייה או ניסוי ותעייה ממתכון לא מפורט מספיק הוא סתם בזבוז זמן. חבל!
היי גיל,
גודל כל ריבוע הוא בסביבות 30X30 ס"מ. אפשר להכין אותם קטנים או גדולים יותר לפי בחירה.
בהצלחה!