עוגת תפוחים הכי טעימה
עוגה נוסטלגית במתכון מפורט
עוגת תפוחים מושלמת וקלה להכנה! עוגה מפנקת עם ריח אפייה משכר שיגיע אל השכנים!
פותחים את היום עם פרוסת עוגה טעימה לצד הקפה, אבל העוגה שהכי עושה לי את היום היא עוגת תפוחים ביתית. היא כל כך טעימה, רכה וכל ביס ממנה פינוק פני עצמו שיש מצב שאני מכורה! והמתכון קל ברמות בלתי מוסברות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית 26 / 24
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר
המצרכים
לעוגה:
- 10 תפוחים
- ½ כוס סוכר
- מיץ מלימון אחד
לבצק:
- 5 חלמונים
- 1 חבילה מחמאה (200 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 חבילה קמח אוסם קטן 350 גרם קמח תופח שזה 2 וחצי כוסות
- ¾ כוס סוכר
אופן ההכנה
להכנת העוגה:
- נקלף עשר תפוחים ונפרוס אותם.
- נכניס לסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
- נבשל עד שכל הנוזלים מתאדים ונערבב מידי פעם שלא ידבק לסיר.
- נוריד מהאש ונוסיף כפית קינמון ונקרר.
להכנת הבצק:
- נערבב את כל מרכיבי הבצק יחד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
- נעביר שלושת רבעי בצק לתבנית .
- נאפה בתנור על חום של 170 מעלות כעשרים דקות. הבצק בהיר .
- נוציא את העוגה מהתנור ועל הבצק החם נמרח את התפוחים ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
- עם שתי כפות נניח על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם נרטיב את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד לשים ולמרוח כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים - בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
- נחזיר לתנור להזהבה מלאה כחצי שעה לפחות.
- נוציא נקרר ונבזוק אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת תפוחים הכי טעימה
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת תפוחים מתכון מאת: חני קונאשוילי
מה אפשר לשים במקום מחמאה?
היי גיל,
אפשר לשים חמאה או שמן (שליש פחות בכמות אם שמים שמן).
בהצלחה!