עוגת תפוחים הכי טעימה
עוגת תפוחים מושלמת וקלה להכנה! עוגה מפנקת עם ריח אפייה משכר שיגיע אל השכנים! פותחים את היום עם פרוסת עוגה טעימה לצד הקפה, אבל העוגה שהכי עושה לי את היום היא עוגת תפוחים ביתית.
עוגת תפוחים הכי טעימה

עוגת תפוחים מושלמת וקלה להכנה! עוגה מפנקת עם ריח אפייה משכר שיגיע אל השכנים!
פותחים את היום עם פרוסת עוגה טעימה לצד הקפה, אבל העוגה שהכי עושה לי את היום היא עוגת תפוחים ביתית. היא כל כך טעימה, רכה וכל ביס ממנה פינוק פני עצמו שיש מצב שאני מכורה! והמתכון קל ברמות בלתי מוסברות!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ חני-קונאשוילי icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של חני קונאשוילי [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 10 תפוחים
- ½ כוס סוכר
- מיץ מלימון אחד
לבצק:
- 5 חלמונים
- 1 חבילה מחמאה (200 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 חבילה קמח אוסם קטן 350 גרם קמח תופח שזה 2 וחצי כוסות
- ¾ כוס סוכר
אופן ההכנה
להכנת העוגה:
- נקלף עשר תפוחים ונפרוס אותם.
- נכניס לסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
- נבשל עד שכל הנוזלים מתאדים ונערבב מידי פעם שלא ידבק לסיר.
- נוריד מהאש ונוסיף כפית קינמון ונקרר.
להכנת הבצק:
- נערבב את כל מרכיבי הבצק יחד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
- נעביר שלושת רבעי בצק לתבנית .
- נאפה בתנור על חום של 170 מעלות כעשרים דקות. הבצק בהיר .
- נוציא את העוגה מהתנור ועל הבצק החם נמרח את התפוחים ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
- עם שתי כפות נניח על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם נרטיב את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד לשים ולמרוח כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים - בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
- נחזיר לתנור להזהבה מלאה כחצי שעה לפחות.
- נוציא נקרר ונבזוק אבקת סוכר.
[adinserter block="4"]

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת תפוחים הכי טעימה
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת תפוחים מתכון מאת: חני קונאשוילי
מה אפשר לשים במקום מחמאה?
היי גיל,
אפשר לשים חמאה או שמן (שליש פחות בכמות אם שמים שמן).
בהצלחה!