עוגיות תמרים מגולגלות כמו של פעם


תגובה נבחרת
"וואו! העוגיות יצאו ממש ממש טעימות! ובקושי עשיתי כלום..! ברגע שהבצק מוכן רק מורחים ממרח תמרים מגלגלים ואופים, תודה רבה על המתכון ושלבי ההכנה המפורטים."
סימי

מתכון עוגיות תמרים מגולגלות זה הוא הגרסה הכי טובה לעוגיות תמרים מסוג זה שיניב לכם את התוצאות הכי מושלמות! השילוב האדיר בין המרקם החיצוני המתפורר עם המלית המתוקים ועשירה זה משהו שלא רואים כל יום!
טעמי התמרים המושלמים שעוגיות אלה מספקיות הם אופציה נהדרת לנשנוש מפנק, במיוחד לילדים.
אבל גם לאלה בינינו שלא אוהבים תמרים יכולים להנות מעוגיות אלה ולהשתמש באיזה מלית אחרת שאוהבים. המשפחה בטח תתאהב במהירות עם עוגיות מושלמות אלה!

למה אתם הולכים להתאהב:
עוגיות תמרים מגולגלות של פעם
- עוגיות אלה הם קלות, קלילות עם טעם שקשה לעמוד בפניו.
- תמיד אפשר להחליף את המלית תמרים למלית אחרת שאוהבים כמו ממרח שוקולד.
- עוגיות אלה הן אופציה נהדרת לנשנוש אח"צ והולכות נהדר לצד קפה.
- מומלץ לפזר קצת אגוזי מלך קצוצים בפנים כדי להוסיף עוד שכבה של טעמים לעוגיות.
- עוגיות אלה הן קטנות ומושלמות להגשה באירועים להרשמת המון אורחים.
שורה תחתונה: עוגיות תמרים מגולגלות המעלות חיוך ומחממות את הלב, בטעם נוסטלגי כמו של פעם!


כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגיות תמרים מגולגלות של פעם
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ

שאלות נפוצות:
עוגיות תמרים מגולגלות של פעם
מה צריך להיות המרקם של החמאה או מרגרינה? קשה או רכה?
לתוצאות מיטביות מומלץ להשתמש בחמאה קרה. אבל תמיד אפשר להשתמש בחמאה רכה כדי לקצר את זמן ההכנה.


מאוד מתאים לצד..
עכשיו שהעוגיות שלכם בתנור ועוד מעט יהיו מוכנות –
הגיע הזמן לחשוב על התוספות המושלמות שישדרגו לכם את חווית האכילה ברמות:
שתיה
- אפשר לשדרג עוגיות אלה לרמה הבאה עם שני דברים עיקריים: כוס תה חמה ומנחמת לצד כל ביס, או כוס קפה עם טיפה קינמון מעל לחוויה מרעננת במיוחד.
- מומלץ להשתמש בתה עם טעם עדין שלא יגבר על טעם התמרים, כמו חליטת קמומיל או תה לבנדר. טעם עדין ונהדר זה עובד בהרמוניה מושלמת עם הטעם המתקתק של העוגיות
פינוקים לצד
- נכון שעוגיות אלה היא פינוק בפני עצמן, אבל אם בא לכם חגיגה אמיתית אפשר להוסיף כדור גלידה וניל לצד ולשלב עם העוגיות החמות. ניגוד הטמפרטורות בפה תורם לחווית טעמים מענגת שתשאיר אתכם באנחות!
- מוזמנים גם להוסיף חתיכות פירות טריים לצד – תפוחים, אוכמניות, פטל וכל שילוב של פירות שתרצו.

גם אתם יכולים להכין בקלי קלות
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!

עוגיות תמרים מגולגלות כמו של פעם
המצרכים
לבצק:
- ½ 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 חבילת חמאה (200ג רם)
- ½ כוס שמן
- ¼ כוס סוכר
- ½ כוס מים או מיץ
למלית:
- ממרח תמרים (או ממרח שוקולד)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים ביחד את החמאה עם השמן בקערה גדולה עם מיקסר, עד שמקבלים צבע בהיר
- מוסיפים את הסוכר לתערובת
- מערבבים עד שהסוכר נמס ונעלם (להקפיד לקחת מהצדדים של הקערה)
- שופכים את המים או מיץ מעל לבלילה, וממשיכים לערבב עד לאחדות.
- מנפים את החומרים היבשים מעל לבלילה לאחר שמחלקים את הבלילה לשני חלקים נפרדים.
- ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מתפורר כמו בתמונה.
- משתמשים בידיים כדי ללוש את הבצק ולעשות כדור, ואז מכסים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
- מוציאים מהמקרר, ומחלקים אותו ל-3 חלקים שונים.
- מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים כל כדור בצק לעלה מלבני בעובה 3 ס"מ בערך.
- מורחים מעל את הממרח שאוהבים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה (כמו ברול סינמון) מעל לנייר אפייה.
- מעבירים את הרולדה למגש לתנור המרופד בנייר אפייה.
- חותכים פסים בבצק במרחקים שווים כדי לחתוך עוגיות. עדיף במרחק 2 ס"מ
- עושים אותו תהליך עם כדור הבצק השני.
- מכניסים לאפייה למשך 30 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. לאחר מכן מוציאים אותן ונותנים להן להתקרר.
- שוברים את העוגיות מהפסים, ומגישים.
3 ס"מ עובי הבצק?! נראה לי מוגזם.
היי שרה,
את צודקת, הכוונה ל-3 מ"מ. בהצלחה!