Go Back
מתכון מרק בטטה

מרק בטטה כתום מנחם

פשוט אי אפשר לוותר על מרק בטטה
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

ציוד

סיר
מוט בלנדר

המצרכים

  • 3 בטטות גדולות
  • 3-4 גזרים
  • 1 דלעת 300 גרם
  • 20 גרם חמאה / 2 כפות שמן זית
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 כפות אבקת מרק משובחת
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • נקלף את הבטטות ונחתוך לקוביות גדולות.
  • נקלף את הגזרים ונחתוך .
  • נקלף ונחתוך, לקוביות גדולות ונכניס לסיר.
  • לתוך כל הירקות הכתומים, נכניס 20 גרם חמאה. או 2 כפות שמן זית.
  • נסגור את המכסה עד שכל הטעמים יתאחדו. נערבב מדי פעם.
  • נוסיף מים, עד גובה הירקות.
  • נוסיף1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה. 2 כפות אבקת מרק משובחת ונערבב הכל עד לרתיחה.
  • ננמיך את האש ונבשל עד לריכוך, בערך 3/4 שעה עד שעה ונוריד מהאש.
  • כאשר מעט מתקרר נטחן את המרק בעזרת מוט בלנדר, עד שהכל חלק, נוסיף כפית שמן זית ונערבב.

הערות וטיפים

מעל אפשר להוסיף מעט יוגורט, או עירית או בצל ירוק חתוך לעיגולים. או קרוטונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.