| | | | | |

פשטידת ברוקולי פרווה טעימה ובריאה

מתכון קליל של פשטידת ברוקולי דלת פחמימה, אבל עשירה בחלבון ובטעם סוחף של ירק עסיסי, קוקוס אקזוטי ותחתית בצק מקמח חומוס עשיר! ארוחת ערב מושלמת לצד גבינות, מתבלים וירקות
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
פשטידת ברוקולי

מעטים המתכונים שעונים על כל הדרישות, ומספקים גם מנה טעימה, גם בריאה, גם מהממת ביופייה וגם קלילה להכנה!

כזו בדיוק היא פשטידת ברוקולי פרווה הזו שלפניכם – דלת פחמימה, אבל עשירה בחלבון ובטעמים סוחפים של ירק עסיסי, נוזל קוקוס אקזוטי ודומיננטי ותחתית בצקית מקמח חומוס עשיר ומזין!

פשטידת ברוקולי בריאה זו היא ארוחת ערב מושלמת, לצד גבינות טובות, מתבלים רכים, ותמיד תמיד עם ירקות חתוכים ליד

ספר המתכונים של עידית מרום

פשטידת ברוקולי
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: פשטידת ברוקולי

 

  • אפשר להחליף את הברוקולי בתרד וייצא גם מעולה!
  • פשטידות ברוקולי הן ארוחת ערב מושלמת, לצד גבינות טובות, מתבלים רכים, ותמיד תמיד עם ירקות חתוכים ליד

שורה תחתונה: פשטידת ברוקולי מושלמת שהיא גם מנה טעימה ובריאה, גם מהממת ביופייה וגם קלילה להכנה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? פשטידת ברוקולי

 

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי פרווה טעימה ובריאה

מתכון קליל של פשטידת ברוקולי דלת פחמימה, אבל עשירה בחלבון ובטעם סוחף של ירק עסיסי, קוקוס אקזוטי ותחתית בצק מקמח חומוס עשיר! ארוחת ערב מושלמת לצד גבינות, מתבלים וירקות
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 400 גרם ברוקולי (לפרק לפרחים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות דקות (פרוסים לטבעות דקות)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס נוזל קוקוס (ארוי די הירוק מומלץ)
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • לפרק את הברוקולי לפרחים ולאדות קלות במים רותחים, לטגן עד הזהבה עם שמן זית את הבצלים הסגולים
  • לטרוף בקערה את הביצים, נוזל הקוקוס, אגוז המוסקט והמלח והפלפל.
  • להוסיף את הבצל המטוגן, קמח חומוס ואבקת אפייה
  • לסדר את פרחי הברוקולי בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות
  • לשפוך את הבלילה מלמעלה וליישר. לאפות על חום של 170 מעלות כ-30-40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.

הערות וטיפים

  • אפשר קמח קינואה /קמח כוסמין מלא, אבל אז הפשטידה לא תהיה דלת פחמימה.
  • חלב קוקוס הוא הכרחי במתכון יש לו גם תפקיד שומני וגם נוזלים
  • אפשר גם עם ברוקולי קפוא. פשוט להפשיר במים רותחים כמה דקות, לסנן טוב טוב ולהמשיך כרגיל עם המתכון
  • אפשר להחליף את הברוקולי בתרד וייצא גם מעולה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פשטידת ברוקולי
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לפני שאתם מתנפלים על פשטידת ברוקולי – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!

 

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

2 Comments

  1. נהנים מהמתכונים המגוונים והטובים שלך.
    שאלתי היא: איך הפשטידה דלת פחמימה אם משתמשים בקמח חומוס?
    האם לדעתך ניתן להשתמש בקמח קוקוס או קמח שקדים.
    תודה

    1. היי אור,
      תודה על התגובה שלך, נשמח לענות:
      ערך הפחמימות בקמח חומוס נמוך מזה של קמח לבן ולכן הפשטידה נחשבת לדלת פחמימה.
      אפשר להשתמש בקמח שקדים גם, לחילופין, אך אנחנו ממליצים על קמח חומוס בשל המרקם שלו שמתאים יותר לפשטידה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?